Galaktický nástup Ares gymu do novej sezóny thajského boxu


Foto: Galaktický nástup Ares gymu do novej sezóny thajského boxu
Galéria: 5 fotiek

Po letnej príprave zverenci klubu Ares fenomenálne otvorili novú sezónu. V jeden večer mali na programe až tri galavečery- Steko´s fight night Mníchov, event W5 vo Zvolene a Muay thai evening exclusive v Trenčíne.
 
V Mníchove sa v zápase K1, v hmotnostnej kategórii do 64 kg, predstavil Michal Dubeň. Nastúpil proti mladému nemeckému talentu Diar Hessenovi. Prvé dve kolá videli rozhodcovia vyrovnane, po treťom kole pridelili víťazstvo domácemu zápasníkovi. Michala tento verdikt nemilo prekvapil: „Zápas prebiehal pod mojou kontrolou. Zasypal som súpera množstvom kombinácii, uštedril som mu niekoľko kopov, zatiaľ čo z jeho strany prišlo len viacero  nepresných boxerských úderov. Takýto výsledok nás skutočne viacerých zaskočil.“

Zo Zvolena si odniesol Ares gym dve víťazstvá, štart sezóny vyšiel na výbornú

V domácom prostredí sa na galavečeri W5 vo Zvolene predstavili Radovan Kulla a Milan Kováč. Radovan si tentoraz zmeral sily so skúseným trojnásobným holandským šampiónom, svetovým šampiónov v K1 a muay thai. Na veľkej akcii W5 Europe Radovan zápasil druhýkrát po sebe. Obidva razy sa mu podarilo bodovať, pripísal si tak ďalšie víťazstvo do svojej zbierky. Radovan začína byť pre svojich súperov ťažkým orieškom, prekonať ho vôbec nie je jednoduché.

Milan Kováč predviedol svoju formu v zápase podľa pravidiel K1 do 77kg. Vynikajúco si poradil  s niekoľkonásobným šampiónom v MMA, poľským borcom Mateuszom Žukovskim. „Pred zápasom som cítil miernu nervozitu, doteraz som neboxoval v takej vysokej váhovej kategórii. Súpera som dobre poznal, vedel som, že sa do mňa bude tvrdo púšťať. Jeho nátlak som ustál. V pravidlách bol povolený backfist, ktorý mi vyhovoval, súpera som ním výrazne oslabil a získal prevahu.“ Milan si zo Zvolena odniesol cenné víťazstvo na body.

V Trenčíne sa túto sobotu konal galavečer Muay thai evening exclusive. Pripravený predviesť svoju formu, bol Daniel Svitek. Jeho protivník Štefan Šipoš bol však na poslednú chvíľu nútený svoju účasť zo zdravotných dôvodov zrušiť. Daniel neskrýval svoje sklamanie: „Na tento turnaj som sa veľmi tešil, po sústredení v Thajsku som vo výbornej kondícii. Žiaľ aj takéto veci sa stávajú, ideme ďalej.“

„Štart novej sezóny sme si nevedeli ani lepšie predstaviť, nakoľko sa nám v jeden deň prelínali viaceré fight nights. Dvaja naši zverenci sa tri mesiace tvrdo pripravovali v thajskom Yodyut Muay Thai Campe, čo mohli fanúšikovia celé leto sledovať na našej fb stránke Ares gym Žilina. Ostatí sa pripravovali na Slovensku štandardnou formou tréningov a zúčastnili sa na letnom K1 kempe v Liptovskom Jane. Teraz nastal čas ukázať našu silu“, konštatuje člen realizačného tímu Michal Gramata.

„Minulú sezónu sme sa sústredili na získavanie skúseností našich zverencov, v nadchádzajúcej sezóne plánujeme fighterov  posunúť do majstrovských zápasov. Sme otvorení prijať medzi nás aj nových členov, ktorí majú potenciál obohatiť náš tím,“ zhodnotil manažér klubu Richard Šimko.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu