2. ročník Žilinského polmaratónu už v sobotu 17.9.2016, pobežia aj deti


Foto: 2. ročník Žilinského polmaratónu už v sobotu 17.9.2016, pobežia aj deti

Už 17. septembra pobežia stovky pretekárov v Žiline 2. ročník mestského polmaratónu. Na unikátny závod centrom mesta sa môže prihlásiť každý, deadline na prihlasovanie končí už zajtra 13. septembra. „Trasa, po ktorej povedie polmaratón, je každý deň plná ľudí, turistov, školákov, pracujúcich. Bežíme cez obe námestia k železničnej stanici, k futbalovému štadiónu, mostom na druhú stranu Váhu, pozrieme sa na centrum aj z väčšej diaľky, pekné je, že bežci uvidia celé centrum z druhej strany Váhu a pritom sú stále veľmi blízko. Opäť sa beží k vlakovej stanici a cieľovou rovinkou do druhého kola, respektíve, kto beží len 10 km, tak do cieľa,“ uviedol v mene organizátorov Žilinského mestského polmaratónu Tomáš Čelko.



Novinkou v tomto ročníku je niekoľko vychytávok, ak si chcete zabehnúť osobný rekord, pripravení sú vodiči. “Trať je úplne rovnaká ako minulý rok, s drobnými, ale podstatnými vychytávkami. Máme jedno technicky náročné miesto, kde musia bežci prebehnúť popod most a kúsok po tráve. Pred rokom sme to nešťastne vyložili kobercom. Tento rok máme povolenie na technickú úpravu a vysypanie pevnejším materiálom, čiže to bude podstatne lepšie. Chceme ponúknuť našim bežcom zaujímavú možnosť zabehnúť si osobný rekord. Máme vodičov od 1:15, cez 1:22 1:30 1:40 a 1.50,” spresnil Tomáš Čelko.

Oficiálne sa môžete zaregistrovať na tomto odkaze - http://www.casomierapt.sk/prezentacia/pretek3.php, po 13.9.2016 bude možné prihlásiť sa už len ráno v deň preteku do 12:00 na mieste prezentácie (Hlinkovo námestie). Minulý rok sa prvého ročníka zúčastnílo 332 pretekárov, s prehľadným náskokom viac ako 11 minút zvíťazil Juraj Vitko z Kysuckého Nového Mesta, ktorý je zároveň aj majster Slovenska v maratóne a PR manažér MŠK Žilina. Pozrite si video z minulého roku.

Pozrite si video z 1. ročníka Žilinského mestského polmaratónu



Propozície a bližšie informácie


Termín: 17.septembra 2016 o 14:00
Štart: Žilina, Hlinkovo námestie
Trať: 21 097,5 m
Výškový rozdiel trate: 118 m

Prezentácia: 17. 9. 2016 (Sobota) – 10:00 – 12:00 hod. na Hlinkovom námestí – miesto štartu a cieľa.
Občerstvovačky: Občerstvovacie stanice sú na 2.5 km, 5.5 km, 10.5 km, 15.5 km 17,5 km a v cieli.
K dispozícii je: iontový nápoj, voda, minerálka, ovocie, sušienky, keksy, čokoláda, soľ…Je možné si pripraviť aj vlastné občerstvenie a označiť štartovým číslom, ktoré bude tiež rozvezené na občerstvovacie stanice. Odovzdať vlastné občerstvenie je nutné do 12.00 hod v priestoroch prezentácie.
Ubytovanie: Usporiadateľ nevybavuje oficiálne spoločné ubytovanie.
Šatne: Prenosné šatne v blízkosti štartu a cieľa. Stravovanie: Pre všetkých pretekárov pasta-ryža party po preteku.
Čipy a meranie časov: Pri prezentácii každý pretekár dostane so štartovým číslom aj identifikačný čip, pomocou ktorého mu bude zmeraný čas.
Výsledkový a registračný servis zabezpečuje www.casomierapt.sk

Pobežia aj deti v rámci Detského behu so Žirafou


Miesto: -
Dátum: 17.09.2016 - 10:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu