ISIC karty v DPMŽ budú platiť v celom rozsahu!


Foto: ISIC karty v DPMŽ budú platiť v celom rozsahu!

Už od 1. augusta 2014 začne Dopravný podnik mesta Žiliny (DPMŽ) začne uznávať študentské karty ISIC v celom rozsahu. Ďalšou novinkou je bezplatné cestovanie pre dospelú osobu s kočíkom. Aj toto prinieslo dnešné zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline.

V celom rozsahu znamená podľa riaditeľa DPMŽ Jána Barienčíka to, že ISIC karty v DPMŽ budú uznané aj ako bezkontaktné čipové karty, aj ako doklad slúžiaci pre zľavu a doklad o návšteve školy. Po novom teda môže dopravný podnik nahrať do tejto bezkontaktnej karty príslušný tarif a cestujúci si nemusí vybavovať iné karty a potvrdenia. Veríme, že toto uľahčí život mnohým študentom. Druhou funkciou ISIS kariet je uznávanie ich vizuálnej podoby. Nie je teda nutné použiť ju ako elektronickú kartu, ISIC s príslušnou identifikačnou známkou bude uznávaný ako doklad o zľave/návšteve školy.

Ako hlavný dôvod zrušenia cestovného pre osoby s kočíkom uvádza DPMŽ fakt, že prvoradá je bezpečnosť počas nastupovania a jazdy vo vozidle. Preto je označovanie lístka ďalšia činnosť navyše, ktorá môže túto bezpečnosť ohroziť.

zdroj: TASR


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu