Žilinčania pozor: Po meste jazdia dve autá, ktorých posádky sa snažia okradnúť dôchodcov


Foto: Žilinčania pozor: Po meste jazdia dve autá, ktorých posádky sa snažia okradnúť dôchodcov Foto: ilustračné

Pred niekoľkými minútami sme dostali správu o dnešnom policajnom zásahu, pri ktorom mala byť zadržaná žena, ktorá sa pokúšala o podvod. Podľa získaných informácií by mali po Žiline jazdiť tmavé vozidlo značky Audi a biela Škoda Felicia. Posádku vozidiel tvoria muži rómskeho pôvodu. Títo ľudia by sa mali dopúšťať pokusu o podvod na dôchodcoch.

Pod zámienkou, že potrebujú peniaze pre svojho kamaráta alebo rodinného príslušníka, skúšajú vylákať od starých ľudí hotovosť. Dôvodom má byť ťažká operácia alebo nehoda ich blízkej osoby.

Polícia mala dnes podľa informácií od svedkov zasahovať v jednej z bánk v Žiline, kde sa istá žena pokúšala o podvod s dôchodkyňou. Žena údajne tiež patrí do tejto skupiny podvodníkov a mala presvedčiť staršiu pani z okresu Martin. Spoločne sa vybrali do žilinskej pobočky jednej z bánk, kde mali v pláne vybrať finančnú hotovosť vo výške okolo 8000 eur.


Polícia zadržala podozrivú ženu priamo v banke

Vďaka všímavosti taxikára, ktorý ženy viezol, sa podarilo podvodu zabrániť. Vodič taxíka zalarmoval políciu a tá si na podvodníčku počkala. Polícia zadržala podozrivú ženu priamo v bankovej inštitúcií, keď jej oklamaná dôchodkyňa chcela vybrať z úctu až 8000 eur. Podarilo sa nám zistiť, že zadržaná podvodníčka je okolo 160 cm vysoká, plnoštíhlej postavy, elegantne oblečená s kabelkou a klobúkom.

Podvodníci sa ďalej vozia po meste

Tmavé Audi a biela Felicia sa však stále pohybujú po Žiline a muži pravdepodobne pokračujú v pokusoch o podvod. Posádky vozidiel by mali pochádzať z južného Slovenska. Niektorí ľudia hovoria, že autá majú značky okresu Lučenec (LC).

Zdieľajte túto správu ďalej a upozornite najmä starších ľudí. Tí sa môžu, ak majú podobnú skúsenosť, obrátiť na políciu, ktorá prípad vyšetruje.

Aktualizácia 3.9.2016


Obrátil sa na nás čitateľ s nepríjemnou skúsenosťou, ktorú zažil na parkovisku pri Hypertescu.
“Na parkovisku pri hypermarkete Tesco sa zase zdržujú nejakí občania rumunskej národnosti, ktorí sa tvária, že potrebujú súrne peniaze a majú pri sebe falošné preukazy. Ak odmietnete dať peniaze, začnú byť agresívni, drzí a nadávajú vám. Zavolal som im mestskú políciu,” uviedol čitateľ. Ak sa stretnete s podobným konaním, ohláste ho na známe telefónne číslo 158.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu