Seniori v dennom centre na Vlčincoch dostanú outdorový fitpark


Foto: Seniori v dennom centre na Vlčincoch dostanú outdorový fitpark

Mesto Žilina dnes na svojich webových stránkach zverejnilo výzvu pre uchádzačov o zákazku na dodanie a inštaláciu outdorového fitparku pre seniorov v dennom centre dôchodcov na ulici J. Borodača 1 v Žiline. Víťazný uchádzač dodá 10 strojov pre vonkajšie umiestnenie, na ktorých je možné posilniť a precvičiť všetky časti tela pre seniorov. “Mesto Žilina takto podporí ich zmysluplné trávenie voľného času a posilnenie organizmu na čerstvom vzduchu,” uvádza mesto Žilina v špecifikácii predmetu zákazky.

Desať zariadení má teda slúžiť na komplexné precvičenie celého tela, zvýšenie pohyblivosti končatín a zlepšenie koordinácie a rovnováhy. Cvičenie na strojoch bude podporovať aj zvýšenie kapacity srdca a pľúc a zlepšenie ohybnosti kĺbov. V dennom centre na ulici J. Borodača sú už dnes seniorom k dispozícii 3 počítače pripojené na internet a 2x týždenne funguje krúžok zameraný na prácu s počítačom. V jeho priestoroch sa nachádza rekondičná miestnosť pre telesné aktivity seniorov.

Celková predpokladná hodnota zákazky je 18 333,33 eur bez DPH, zákazku získa uchádzač s najnižšou ponukou. S ním by mala byť uzatvorená zmluva najneskôr do 30.9.2016. V podmienkach dodania je lehota stanovená do 28 dní od nadobudnutia platnosti zmluvy, seniori umiestnení v dennom centre by sa tak nového fitparku mohli dočkať už na konci októbra.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu