Problematická lávka medzi Brodnom a Vraním by sa mohla dočkať výmeny už tento rok


Foto: Problematická lávka medzi Brodnom a Vraním by sa mohla dočkať výmeny už tento rok
Galéria: 12 fotiek

Obyvatelia dvoch žilinských mestských častí, Brodna a Vrania, už niekoľko rokov riešia problém so železno-drevenou lávkou. Tá slúži na vzájomný prechod medzi mestskými časťami, po niekoľkých desiatkach rokov sa však na nej podpísal zub času. Na lávke počas všedných dní stretnete všetky vekové skupiny - od študentov smerujúcich do školy až po dôchodcov, ktorí lávku využívajú na prechod cestou do kostola alebo obchodu.

Prechod po lávke je podľa slov obyvateľov problematický najmä vtedy, keď sa lávkou prechádza inak ako plynule. Problém nastáva aj vtedy, keď sa na nej stretne viac ľudí. “Keď prechádzam z jednej na druhú stranu plynule, vtedy sa to ešte celkom dá. Problém však nastane vtedy, keď sa snažím prejsť napríklad rýchlejšie, alebo sa naopak v polke cesty zastavím. Vtedy sa lávka celá rozhúpe, čo nie je veľmi príjemný pocit,” uviedla Jana, obyvateľka mestskej časti Vranie.

Obyvatelia by sa mohli dočkať novej lávky už do konca roka


Pred časom doplnili nové drevené latky, niektoré z nich však pôsobia nie veľmi bezpečným dojmom - sú také uvoľnené. Keď nemusím, po moste radšej neprechádzam,” doplnila Jana s tým, že v lete je situácia ešte relatívne udržateľná. Bojí sa však, čo príde v jeseni a počas zimy, keďže si tadiaľ skracuje cestu na autobusovú zastávku.

Výmena problematického úseku sa rieši dlho, teraz by mohlo konečne dôjsť k jej realizácii. Podľa našich informácií je už projektová dokumentácia vypracovaná, s výstavbou by sa mohlo začať koncom roka. „V súčasnosti sa aktualizuje projekt na základe pripomienok dotknutých organizácií. Usilujeme sa o to, aby do konca roka bolo ukončené aj stavebné konanie. Pri veľkom množstve investičných projektov mesta Žilina, ktoré sa postupne realizujú, treba mať vyriešené finančné krytie, preto nie je možné okamžite realizovať niektoré zámery,“ uviedol pre portál pluska.sk hovorca mesta Pavol Čorba.





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu