Sagan mal na olympiáde skvelý štart, zbrdzili ho však dva defekty aj pád


Foto: Sagan mal na olympiáde skvelý štart, zbrdzili ho však dva defekty aj pád

V posledný deň olympiády v Rio de Janeiro sa konal pretek v horskej cyklistike, ktorý s napätím sledovali aj Slováci. Na závode mužov nás reprezentoval Peter Sagan, ktorý netradičle po úspešnej Tour de France, kde získal piaty zelený dres v rade, presedlal na disciplínu svojej mladosti. Pretek v Mountain Bike centre začínal o 17:30 hod., počasie na štarte bolo príjemné, teplota dosiahla 23 stupňov.

Sagan dostal defekt, v neskoršej časti spadol

Po sľubnom začiatku, kedy sa Peter dostal z poslednej pozície na štarte do vedúcej skupiny, dostal na šiestom kilometri defekt, kvôli ktorému nabral stratu vyše dvoch minút. Víťazom preteku sa stal Švajčiar Nino Schurter, ktorý tak potvrdil, že je súčasným kráľom svetovej horskej cyklistiky. Na druhom mieste skončil ďalší z favoritov - Čech Jaroslav Kulhavý. Čas víťaza bol 1h 33m 28s. Na poslednom medzičase strácal Peter Sagan už 8 a pol minúty, v neskoršej časti pretekov mal aj pád. Tesne pred záverom dostal navyše ďalší defekt.

Sagan štartoval ako jediný z poslednej siedmej línie, keďže v rankingu UCI je v sekcii Cyklo Cross na 900. mieste. Pre porovnanie, predposledný na štartovom poli bol Peter Lombard, ktorému 49. priečku na štarte zaistilo umiestnenie v rebríčku UCI na 542. pozícii. Paradoxom je, že v rebríčku cestnej cyklistiky rovnakej organizácie, je Sagan na prvom mieste.

Víťazná trojica závodu Cross-country v Rio 2016




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu