Vo štvrtok prebehne v Žiline zápas Európskej ligy, polícia chystá opatrenia


Foto: Vo štvrtok prebehne v Žiline zápas Európskej ligy, polícia chystá opatrenia

V súvislosti s futbalovým stretnutím medzi mužstvami AS Trenčín a Rapid Viedeň (18. augusta) pripravilo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline bezpečnostné opatrenia za účelom ochrany života, zdravia, majetku, verejného poriadku, zamedzeniu výtržností a diváckeho násilia v okolí futbalového štadióna a v meste Žilina. Do bezpečnostných opatrení bude nasadených niekoľko stoviek policajtov a primeraný počet techniky.

Z uvedeného dôvodu budú počas bezpečnostných opatrení v Žiline, hlavne v blízkom okolí futbalového štadióna aj dočasné obmedzenia dopravy. Týka sa to najmä ulíc P. O. Hviezdoslava, Kysucká, Uhoľná, Športová, Ľavobrežná a Kálov. Na ulici Uhoľná nebude možné počas dňa parkovanie a na premávku tu bude dohliadať mestská polícia.

Policajti budú dohliadať aj na bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky. Svoju pozornosť zamerajú hlavne na okolie futbalového štadióna, kde budú riadiť a usmerňovať cestnú premávku. Najmä v blízkom okolí futbalového štadióna treba počítať so zhustenou cestnou premávkou.

Občania by sa podľa možností mali opäť zdržať prechádzok centrom mesta a parkovaniu v ňom


Polícia požiadala Mesto Žilina, aby v súvislosti s konaním tohto futbalového zápasu vydalo zákaz predaja alkoholických nápojov priamo na futbalovom štadióne a v pohostinských zariadeniach nachádzajúcich sa v blízkosti futbalového štadióna. Polícia žiada občanov, aby sa podľa svojich možností vo štvrtok 18. augusta v popoludňajších a večerných hodinách vyhli prechádzkam a parkovaniu vozidiel v centre mesta.

Polícia žiada futbalových fanúšikov, ako aj širokú verejnosť o trpezlivosť a dôsledné rešpektovanie pokynov policajtov. Opatrenia prijal aj organizátor futbalového stretnutia, ktorý okrem iného upozorňuje, že na tribúny vyhradené pre fanúšikov AS Trenčín (všetky s výnimkou Severnej tribúny) nebudú z bezpečnostných dôvodov vpustení občania s rakúskymi identifikačnými dokladmi aj v prípade, že budú mať zakúpenú platnú vstupenku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ