Včerajšiu tragickú nehodu neprežila 62-ročná vodička, ktorá prešla do protismeru


Foto: Včerajšiu tragickú nehodu neprežila 62-ročná vodička, ktorá prešla do protismeru
Galéria: 4 fotky

V nedeľu 14. augusta krátko popoludní došlo na rýchlostnej komunikácii v katastri obce Horná Lehota, okres Dolný Kubín k tragickej dopravnej nehode.  62 ročná vodička (z Martina) viedla motorové vozidlo Renault Thalia v smere od obce Sedliacka Dubová, okres Dolný Kubín na obec Oravský Podzámok, okres Dolný Kubín.

Z doposiaľ presne nezistených príčin prešla s vozidlom do protismeru, kde sa zrazila s oproti idúcim motorovým vozidlom Nissan King Cab, ktoré viedol 25 ročný vodič (z okresu Dolný Kubín). Pri dopravnej nehode žiaľ vyhasol život 62 ročnej vodičky. Vodič vozidla Nissan utrpel predbežne ľahké zranenia a jeho 24 ročná spolujazdkyňa utrpela ťažké zranenia.

25 ročný vodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohej vodičky bude vykonaná pitva.  
Ďalšie okolnosti dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Polícia v Žilinskom kraji vykonáva zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a operatívne prijíma opatrenia podľa aktuálneho vývoja dopravnej situácie. Dôvodom opatrení je zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravnú nehodovosť a jej následky. Zámerom opatrení je aj ochrana účastníkov cestnej premávky, ktorí na cestách dodržiavajú pravidlá cestnej premávky. V prípade potreby policajti svoj výkon služby zamerajú hlavne na riadenie cestnej premávky na kritických úsekoch s cieľom zabezpečenia ich prejazdnosti.  
 
Je dôležité  uvedomiť si, že na cestách nie sme sami a svojou bezohľadnou a arogantnou jazdou ohrozujeme nielen svoj život, ale aj životy ďalších účastníkov cestnej premávky.  





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ