Hviezdne noci v Bytči - unikátna videomappingová šou a ťažko dostupné filmy


Foto: Hviezdne noci v Bytči - unikátna videomappingová šou a ťažko dostupné filmy
Galéria: 3 fotky

Už o chvíľu, 18. - 21. augusta, sa bude konať druhý ročník multižánrového festivalu Hviezdne noci v Bytči. Minulý rok ešte malý festival pripravil tento rok bohatý program na štyri dni a štyri noci. Vyvrcholením festivalu bude v sobotu 20. augusta o 22:00 videomappingová šou na fasáde Bytčianskej synagógy.

Videomapping je premietanie digitálnej animácie na fasádu historických budov. Vďaka počítačovému programu dokážu autori videomappingu magickým spôsobom rozhýbať priečelie Bytčianskej synagógy. Túto svetelnú šou pre festival Hviezdne noci vyrába skupina vizuálnych umelcov z Košíc Nano Vj’s, ktorá patrí k popredným umelcom na tomto poli. Realizovali už viacero úspešných videomappingových projekcií v Košiciach, Bratislave a na ďalších festivaloch.

Počas 4 dní uvidia diváci 14 koncertov, bonusom sú polnočné projekcie v synagóge


Okrem videomappingu na návštevníkov festivalu čakajú hudobné koncerty v synagóge. V hudobnom programe sa predstaví slovenská legenda na poli elektronickej hudby Autumnist. Ale aj nováčikovia s raketovým nástupom - rockové Saténové ruky a Satin Lead, či mladý producent a DJ Bulp. Za 4 dni uvidia diváci spolu 14 koncertov.

Premietania filmov v celom meste sa zameriava na najlepšiu klasiku. Diváci majú neopakovateľnú šancu vidieť na veľkom plátne trikové filmy slávneho Karla Zemana - Cesta do praveku a Baron Prášil. Ale aj to najlepšie z partizánskych filmov - Vlčie diery či Polnočnú omšu. Unikátne sú aj polnočné projekcie hudobných filmov v synagóge.

Festival ponúka 4 dni s množstvom sprievodných podujatí ako výstavy, tvorivé dielne, program pre deti či dokonca komentovaná urbanistická prehliadka mesta. Cieľom Hviezdnych nocí je priniesť do regiónu moderné kultúrne podujatie, ktoré by malo byť výnimočným zážitkom pre domáce aj cezpoľné publikum.



Kompletný program festivalu nájdete na stránke www.hviezdnenoci.sk. Pre návštevníkov je nachystaných viacero typov ubytovania. Predpredaj vstupeniek cez portál Tixy.sk končí 17. augusta.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: Peter Gärtner