Dvojica žilinčanov okradla 17 ročného, polícia ich chytila do niekoľkých minút po lúpeži


Foto: Dvojica žilinčanov okradla 17 ročného, polícia ich chytila do niekoľkých minút po lúpeži

Dvaja Žilinčania vo veku 20 a 32 rokov okradli len 17 ročného chlapca, ktorému vytrhli z ruky mobilný telefón a vybrali peňaženku z nohavíc. Následne nasadli do auta a z miesta činu sa vyparili. Incident sa odohral cez víkend na Oravskej priehrade.

“Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Dolnom Kubíne obvinil 20 ročného Radoslava a 32 ročného Tomáša (obaja zo Žiliny) zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Obvinení muži v sobotu 6. augusta okolo pol šiestej hodine ráno v Námestove pri Oravskej priehrade pristúpili k 17 ročnému chlapcovi. Za použitia násilia mu z vrecka nohavíc vybrali peňaženku a z ruky vytrhli mobilný telefón. Po skutku z miesta odišli motorovým vozidlom na neznáme miesto,” uviedol policajný hovorca Radko Moravčík.

Policajti chytili mužov takmer okamžite, teraz im hrozí 3 až 8 rokov

Mladíkovi vznikla týmto konaním škoda 200 eur, našťastie pri lúpeži neutrpel zranenia. Policajti krátko po oznámení zlodejov dolapili a predviedli na vyšetrenie. “Po oznámení udalosti policajti okamžite intenzívne pátrali po motorovom vozidle a podozrivých osobách. Policajti z Obvodného oddelenia Policajného zboru Námestovo vozidlo za pár minút od oznámenia vypátrali na parkovisku pri  nábreží Oravskej priehrady aj s obvinenými osobami, ktoré následne predviedli na policajný útvar. Napadnutý chlapec pri udalosti neutrpel zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Počas vyšetrovania bol zaistený odcudzený mobilný telefón. Skutkom bola spôsobená predbežná škoda vo výške 200.-€,” doplnil Moravčík.

Dvojici teraz hrozí až 8 rokov za mrežami, stíhaní budú pravdepodobne väzobne. “Na obvinených mužov bol spracovaný podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Obvineným mužom hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov. Ďalšie okolnosti prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania,” uzavrel Moravčík



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu