Mladík, ktorý okráda dôverčivých ľudí, účinkuje opäť v Žiline


Foto: Mladík, ktorý okráda dôverčivých ľudí, účinkuje opäť v Žiline Foto: ilustračná

V Žiline sa opäť objavil podvodník, ktorý zneužíva naivitu a dobrotivosť ľudí tým, že od nich vyláka peniaze. Najčastejšie si 22-ročný mladík, o ktorom sme písali už koncom marca tohto roka, pýta peniaze na vlak. Ľudí preto oslovuje v okolí vlakovej stanice, stretnúť ho však môžete aj v obchodných centrách alebo na Hlinkovom či Marianskom námestí.

“Je dosť presvedčivý a nepýta si vysoké sumy, zrejme to je aj základom jeho úspechu. Ja som mu skoro požičala a priznám sa, že som mala zvláštny pocit, keď som ho nakoniec odmietla s tým, že veď študenti majú cestovanie zadarmo. Jeho rozprávky o vyhodení z práce a nevyplatení však na niekoho môžu zabrať, preto varujte ľudí,” uviedla čitateľka, ktorá nás na opätovný výskyt podvodníka upozornila.

Peniaze vraj vráti na účet, neprekáža mu ani ukázať občiansky preukaz


Niektorým žilinčanom dobre známy Marek J. vždy sľubuje, že peniaze vráti do dvoch dní na účet. Podľa našich informácií je na mladého muža podaných hneď niekoľko trestných oznámení, z čoho si však pravdepodobne ťažkú hlavu nerobí a skúša svoje šťastie aj v Banskej Bystrici, Prahe alebo vo Viedni. Jeho presvedčivé vystupovanie a zanechanie telefonického kontaktu spolu s menom podľa občianskeho preukazu často pôsobí dostatočne na to, aby mu ľudia menší obnos “požičali”. Svoje peniaze ale už nikdy neuvidia naspäť.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu