Peter Sagan oficiálne podpísal trojročnú zmluvu s Bora-Hansgrohe!


Foto: Peter Sagan oficiálne podpísal trojročnú zmluvu s Bora-Hansgrohe!

Ako uviedol cyklistický portál cyclingnews.com, stále len 26-ročný žilinčan Peter Sagan podpísal zmluvu s nemeckým tímom Bora-Hansgrohe na tri roky. Do do nového pôsobiska s ním prestupuje hneď niekoľko kolegov - v novej sezóne sa môže spoľahnúť na oporu, ktorú mu poskytnú aj Maciej Bodnar, Michael Kolář, Erik Baška aj brat Juraj Sagan.

“Je to veľká česť privítať u nás najpopulárnejšieho cyklistu dneška. To je dôvod, prečo sa mu snažíme poskytnúť najrodinnejšie prostredie, ako je to len možné. Myslím, že Petrova dôvera v nás dokazuje, že sme v posledných rokoch urobili dobrú prácu a v pelotóne máme solídnu reputáciu. Našimi partnermi sú BORA a hansgrohe - dve veľké nemecké značky. Táto kombinácia presvedčila Petra, že sme pre neho správny tím a že u nás môže v ďalších rokoch naháňať ďalšie trofeje,” uviedol na margo novej zmluvy manažér tímu Ralph Denk.



Okrem tímu Bora-Hansgrohe sa špekulovalo o záujme Etixx-Quick Step alebo Astany. Nakoniec získal najväčšiu hviezdu súčasnej cyklistiky do svojho tímu nemecký gigant, ktorý ho podľa medializovaných informácií dokáže zaplatiť sumou 6 miliónov eur. “Už odkedy sme v cyklistike, naším cieľom je dostať dosiahnuť na vrchol, Peter nám v tom pomôže. Je to ozajstná hviezda, ktorá v cyklistike dosiahla skoro všetko, pomohlo mu, že verí v seba,” dodal majiteľ tímu Willi Bruckbauer.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu