Famózny Sagan vyhral dnešnú 11. etapu Tour de France v záverečnom šprinte


Foto: Famózny Sagan vyhral dnešnú 11. etapu Tour de France v záverečnom šprinte

Ďalšie etapové víťazstvo si pripísal dnes Peter Sagan na 162 a pol kilometra dlhej etape z Carcassonne do Montpellier a upevnil tak pozíciu v bodovacej súťaži o zelený dres.

Krátko pred cieľom sa Sagan ocitol v skupine spolu s Froomom, Thomasom a Bodnarom, ktorá unikla pelotónu. S Bodnarom a Froomom nakoniec došiel aj do cieľa, kedy ešte v závere špurtoval o víťazstvo s držiteľom žltého dresu Froomom. Pred etapou viedol Sagan v bodovacom rebríčku o 40 bodov pred Markom Cavendishom, po dnešku je tento rozdiel už 90 bodov.

Poradie v súťaži o zelený dres po 11. etape



Z dnešnej etapy si tak Sagan odnáša 67 bodov a zároveň si takmer isto upevnil piaty zelený dres po sebe z Tour de France. Ak sa mu podarí dojsť až do konca, na Erica Zabela mu bude chýbať už len 1 zelený dres.

Saganov finiš v 11. etape




“V dnešnom úniku som minul veľa energie. Snažil som sa útočiť v stúpaní a v závere som sa musel brániť presile jazdcov z tímu Orica. Som spokojný s druhým miestom, ale najmä, že som bral body v boji o zelený dres,” uviedol Sagan na margo včerajšej etapy, v ktorej skončil druhý.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu