V minulom týždni chytili policajti 67 podnapitých vodičov. Pozrite si 6 najvážnejších prípadov


Foto: V minulom týždni chytili policajti 67 podnapitých vodičov. Pozrite si 6 najvážnejších prípadov Foto: ilustračné

Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji neustálu pozornosť. V 27. týždni roku 2016 zaevidovala polícia na cestách celkom 67 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel:

  • 15 nafúkalo nad 1 promile
  • 7 nafúkalo pod 1 promile
  • 5 vodičov spôsobilo dopravné nehody pod vplyvom alkoholu

Kontrolám sa nevyhli ani cyklisti, až u 40 z nich bola dychová skúška na alkohol pozitívna.

Staškov

V nedeľu 10. júla v skorých ranných hodinách zastavila policajná hliadka na miestnej komunikácii v obci Staškov 27 ročného vodiča vozidla Dacia Logan. Pri kontrole sa podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,50 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,04 promile.

Oravská Poruba

V nedeľu 10. júla po polnoci spôsobil dopravnú nehodu v obci Oravská Poruba 55 ročný vodič jazdiaci na vozidla Suzuki SX4. Vodič jazdil po rekreačnom areáli, prešiel cez tenisový kurt, pomedzi bungalovy na chodník, kde narazil do odparkovaného vozidla Renault Megane. Vodičovi policajti pri kontrole namerali 0,86 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,79 promile.


Podbiel

V noci zo sobotu na nedeľu (9.7.-10.7.) zastavila policajná hliadka v obci Podbiel 25 ročného vodiča jazdiaceho na vozidle VW Passat. Vodič sa pri kontrole podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,96 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,00 promile. 

Martin

V sobotu 9. júla napoludnie zastavila policajná hliadka v Martine 48 ročného vodiča jazdiaceho na vozidle Daewoo Lanos. Pri kontrole sa vodič podrobil dychovej skúške, pri ktorej mu policajti namerali 0,85 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 1,77 promile. 

Trstená

V sobotu 9. júla vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka v meste Trstená 42 ročného motocyklistu jazdiaceho na motocykli KTM bez evidenčného čísla. Motocyklistovi  policajti namerali 1,05 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 2,19 promile. Navyše pri kontrole zistili, že motocyklista mám právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla, čím sa dopustil aj prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Vrútky

V sobotu 9. júla vo večerných hodinách zastavila policajná hliadka vo Vrútkach 38 ročného vodiča jazdiaceho na vozidle Citroen Xsara. Pri kontrole policajti vodičovi namerali 1,99 mg/l alkoholu v dychu, čo je v prepočte 4,15 promile. Zároveň policajti zistili, že vodič má právoplatne uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidla a navyše na vozidle jazdil bez súhlasu majiteľky vozidla. 38 ročný muž z okresu Turčianske Teplice čelí nielen obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky, ale aj súbehu s prečinom marenia výkonu úradného rozhodnutia a neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu