Na preteku ŽUPATOUR na Orave sa zúčastnilo viac ako pol tisíca cyklistov


Foto: Na preteku ŽUPATOUR na Orave sa zúčastnilo viac ako pol tisíca cyklistov

Prvá júlová sobota patrila v poradí už štvrtému preteku Žilinskej ŽUPATOUR 2016. Deviaty ročník Oravského cyklomaratónu prilákal do Dolného Kubína 584 pretekárov na horských bicykloch. Počasie bolo rovnako ako pred týždňom v Súľove veľmi horúce, preto nás teší, že bikeri aj tak vyrazili a zdolali náročné trasy. Tá najkratšia mala 25 kilometrov, polmaratón 43 a najdlhší maratón až 80 kilometrov,“ priblížil koordinátor Žilinskej ŽUPATOUR Slavomír Strečanský. Oravská príroda ponúkla účastníkom župnej súťaže nádherné prostredie na lúkach i v lesoch, pričom najvyšší bod trate bol až vo výške 1050 m n. m.

„Predposledný pretek našej cyklosérie dopadol tak ako tie predošlé na výbornú a už teraz sa tešíme s celým ŽUPATOUR tímom na posledné kolo v Snežnici, ktoré uzavrie cyklotour po letných prázdninách v septembri. Každý, kto absolvoval aspoň štyri z  piatich našich pretekov, získa automaticky aj unikátny župný cyklodres,“ uviedol predseda ŽSK Juraj Blanár s tým, že práve na Kysuciach sa uskutoční i záverečné celkové vyhodnotenie s odovzdaním cien a župného pohára pre absolútneho víťaza.


 
V Žilinskom kraji nájdu milovníci dvoch kolies viac ako 2.400 kilometrov značených cyklotrás v regiónoch Kysuce, Orava, Horné Považie, Turiec a Liptov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK