Tragická havária mladíkov na motorke v Žaškove - mladší mal len 16 rokov


Foto: Tragická havária mladíkov na motorke v Žaškove - mladší mal len 16 rokov
Galéria: 3 fotky

V nedeľu 3. júla v čase okolo 22.05 hod. došlo na ceste tretej triedy v obci Žaškov, okres Dolný Kubín k dopravnej nehode. Doteraz nezistený vodič viedol motocykel YAMAHA YZF s jedným spolujazdcom v smere na obec Párnica, okres Dolný Kubín. Následne z doposiaľ presne nezistených príčin narazil do obrubníka a kovového oplotenia.

Pri dopravnej nehode utrpeli dvaja muži vo veku 16 a 29 rokov (obaja z okresu Dolný Kubín) zranenia, ktorým, žiaľ, na mieste podľahli. U oboch nebohých bude vykonaná pitva. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 3.000.-€. V súvislosti s touto tragickou dopravnou nehodou poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia.

Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody, ako aj to, kto z nebohých viedol motocykel, sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke, dodržiavali dopravné predpisy a rýchlosť jazdy prispôsobili svojim schopnostiam, stavu a povahe vozovky. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách.

Polícia v Žilinskom kraji vykonáva zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky a operatívne prijíma opatrenia podľa aktuálneho vývoja dopravnej situácie. Dôvodom opatrení je zabezpečenie bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky s cieľom pozitívne ovplyvniť dopravnú nehodovosť a jej následky. Zámerom opatrení je aj ochrana účastníkov cestnej premávky, ktorí na cestách dodržiavajú pravidlá cestnej premávky. V prípade potreby policajti svoj výkon služby zamerajú hlavne na riadenie cestnej premávky na kritických úsekoch s cieľom zabezpečenia ich prejazdnosti.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ