V meste je množstvo dopravných značiek, ktoré sú prerastené konármi a kríkmi. Kde ich nahlásiť?


Foto: V meste je množstvo dopravných značiek, ktoré sú prerastené konármi a kríkmi. Kde ich nahlásiť?

Obyvatelia mestskej časti Bytčica nás upozornili na dopravnú značku, ktorú nie je vidieť pre konáre stromu. Podobných prípadov je v meste niekoľko a vy ich nahlasujete pomerne často. Spýtali sme sa preto druhého zástupcu primátora, Antona Trnovca, ako môžu občania postupovať, ak vedia o takýchto značkách.

Často bývajú zarastené aj dôležité dopravné značky, napríklad stopky, maximálne povolené rýchlosti či zákazy odbočenia. Ľahko môžu potom vzniknúť kolízne situácie, alebo aj dopravné nehody.

“Obyvatelia môžu nahlasovať takéto prípady na poslancov svojho volebného obvodu, ktorí by ich mali riešiť. Taktiež sa môžu obrátiť na mestský úrad, prednostu mestského úradu, alebo zástupcov primátora,” povedal Anton Trnovec.


Podľa jeho slov sa mesto snaží riešiť nápravu v čo najkratšom možnom čase. Niekedy ale situáciu skomplikuje fakt, že kríky, či stromy rastú zo súkromného pozemku, na ktorom mesto nemá možnosť upravovať zeleň. Tu sa poslanci vždy usilujú o komunikáciu s majiteľmi, ktorí potom vykonajú nápravu.

“V prípade dopravnej značky, ktorá je na fotografii ide tiež o súkromný pozemok, preto som oslovil priamo majiteľa tohto pozemku, ktorý prisľúbil, že konáre oreže,” dodal Anton Trnovec.

Obyvatelia mesta môžu smerovať svoje podnety na poslancov v konkrétnych volebných obvodoch. Kontakty na poslancov sú zverejnené na stránke mesta: http://www.zilina.sk/zastupitelsky-zbor-mesta-zilina/.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu