Víťazom Školskej športovej ligy sa stali žiaci Základnej školy Martinská


Foto: Víťazom Školskej športovej ligy sa stali žiaci Základnej školy Martinská

Na Mestskom úrade v Žiline sa dnes popoludní uskutočnilo vyhodnotenie šiesteho ročníka Školskej športovej ligy, do ktorej sa zapojili zástupcovia 17 žilinských základných škôl. Od októbra až do júna žiaci súťažili v týchto športoch: futbal, florbal, vybíjaná, plávanie a atletika. Titul víťaza získala Základná škola, Martinská, ktorá od mesta Žilina dostala cenu – výlet do Tatralandie. Víťazom srdečne gratulujeme!
 
Vyhodnocovali sa najlepšie družstvá v jednotlivých kategóriách. Hlavnou výhrou a veľkou motiváciou pre deti bol výlet do Tatralandie. Víťazom sa stala Základná škola, Martinská, ktorá vyhrala s rozdielom 495 bodov nad Základnou školou, Karpatská. Tretie miesto obsadila Základná škola, Námestie mladosti.
 
„Srdečne gratulujem všetkým našim žilinským žiačkam a žiakom, ktorí svojimi výkonmi reprezentovali nielen seba, ale i svoju školu. Určite je aj pre rodičov potešujúce to, že záujem o šport v Žiline narastá a mladí ľudia trávia svoj voľný čas týmto spôsobom. Na Slovensku sú len dve mestá, ktoré školskú športovú ligu organizujú – Košice a naša Žilina,“ uviedol primátor Igor Choma.
 
Školská športová liga prebiehala od októbra 2015 do júna 2016. Súťažilo sa v 5 športoch (futbal, florbal, vybíjaná, plávanie a atletika). Školskej ligy sa zúčastnilo viac ako 800 detí od 3. ročníka až po 9. ročník zo 17 žilinských základných škôl. Hralo sa celoročne minimálne raz do týždňa v poobedných hodinách. Poďakovanie patrí nielen deťom, ktoré trávili svoj poobedný voľný čas športovaním, ale aj pedagógom, ktorí sa žiakom venovali nad rámec svojho pracovného času.

Celá školská športová liga prebiehala s podporou Nadácie KIA Motors Slovakia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina