MŠK Žilina predala len 18 ročného talentovaného Bénesa do nemeckej bundesligy


Foto: MŠK Žilina predala len 18 ročného talentovaného Bénesa do nemeckej bundesligy Foto: Facebook Borussia Mönchengladbach

Prestupové nadšenie vyvolala správa o tom, že slovenský futbalista László Bénes dnes 24.6.2016 spečatil svoj prestup z MŠK Žilina do Borussie Mönchengladbach. Len 18 ročný talentovaný mladík podpísal 5 ročný kontrakt so svojim budúcim zamestnávateľom - štvrtým tímom poslednej bundesligovej sezóny. Prestupová čiastka nie je známa, špekuluje sa o sume vo výške približne 6 miliónov eur.

Do Žiliny prišiel Bénes z maďarského Györu, za MŠK hrával približne jeden a pol roka, počas ktorých si pripísal 42 štartov a 2 góly. “U ‘šošonov’ spravil za 17 mesiacov výrazný herný aj taktický progres, preto sa jeho prestup priamo do jednej z najlepších líg sveta zapíše hrubým písmom nielen do klubovej kroniky, ale výrazne zviditeľní aj Fortuna ligu a celkovo slovenský futbal,” uviedol oficiálny web MŠK Žilina.C

“László je hráč, od ktorého si veľa sľubujeme. Verím, že vo svojom progrese urobí ďalší dôležitý krok práve s nami,” uviedol na oficiálnom účte klubu na sociálnej sieti Twitter športový riaditeľ Max Eberl. “Sme veľmi radi, že si László Bénes vybral Borussiu. Je to veľký talent, sledovali sme ho dlhší čas,” doplnil Eberl. “László je ľavonohý futbalista, ktorý môže hrať v strede zálohy aj na krídle. Je to hráč s veľkou perspektívou, ktorý u nás spraví ďalší krok vpred,” uzavrel komentár k prestupu športový riaditeľ.

Aktualizácia 18:00

Suma za prestup bola nakoniec vyššia, čo upresnil agent Karol Csontó: “Po piatich mesiacoch rokovaní sa nám podarilo uzavrieť tento transfer. V Gladbachu ho sledovali od štrnástich rokov, asi štrnásťkrát ho videli naživo a presne vedeli, ako napreduje. Preto sa nebáli zaplatiť sumu, čo výrazne presiahla 5-5,5 milióna eur a prekonala tak čiastky, za ktoré zo Slovenska odišli Vratislav Greško alebo Tomáš Hubočan. To je jasný dôkaz toho, ako veľmi chcel klub tohto nášho hráča, keď bol ochotný zaplatiť takú obrovskú transferovú sumu. Je to obrovský rešpekt pre slovenský futbal a pre hráča samotného” doplnil na margo prestupu agent Karol Csontó zo zastupiteľskej spoločnosti Stars & Friends.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu