Traja mladíci zbili a okradli muža o 13 eur, hrozí im 8 rokov za mrežami


Foto: Traja mladíci zbili a okradli muža o 13 eur, hrozí im 8 rokov za mrežami

V rukách martinskej polície skončila trojica mladíkov vo veku 21 až 25 rokov, ktorí v utorok 14. júna v popoludňajších hodinách v pivničných priestoroch bytového domu na sídlisku Košúty prepadli 29 ročného muža. Mladíci muža napadli pri odchádzaní z pivnice, pričom jeden z nich 21 ročný Filip do muža sotil a následne ho spoločne s rovesníkom Pavlom obidvaja päsťami udierali do hlavy a tváre a žiadali od neho, aby im ukázal kde má pivnicu.

Potom mu prehľadali vrecká nohavíc a vzali 10,-€,krabičku cigariet a zapaľovač. 21 ročný Filip muža ešte silno udrel do hlavy, následkom čoho spadol na zem a stratil vedomie. Tretí z partie mladíkov 26 ročný Patrik počas celej doby stál pri vchodových dverách. Po incidente všetci traja z pivnice ušli smerom v rieke Turiec.

Napadnutý muž utrpel zranenia, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie s predpokladanou dobou liečenia 21 až 28 dní. Odcudzením hotovosti a cigariet so zapaľovačom bola napadnutému mužovi spôsobená škoda vo výške 13,-€.

Trojicu mladíkov zadržala polícia po pár hodinách od skutku. Vyšetrovateľ mladíkov obvinil zo zločinu lúpeže spáchaného v spolupáchateľstve. Obvineným hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na tri až osem rokov.


Vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu