Bábkové divadlo Žilina sa zúčastnilo hosťovania vo Vojvodine v Srbsku


Foto: Bábkové divadlo Žilina sa zúčastnilo hosťovania vo Vojvodine v Srbsku Foto: ilustračné / tikzilina.eu

V dňoch 2. - 6. júna 2016 sa Bábkové divadlo Žilina zúčastnilo hosťovania vo Vojvodine v Srbsku, kde prezentovalo slovenskú kultúru s inscenáciou Najlepšia rozprávka o Červenej  čiapočke, ktorú zahralo trikrát na troch rôznych miestach, predovšetkým pre miestnych Slovákov žijúcich v zahraničí, čo bolo i samotným cieľom ich cesty.

Projekt vznikol z iniciatívy Národnostnej rady slovenskej národnostnej menšiny v Srbsku, ktorých výrazne oslovila tvorba Bábkového divadla Žilina. A tak, na základe ich pozvania, žilinskí bábkari potešili malých i veľkých 3. a 4. júna 2016 v mestečkách Báčsky Petrovec a Kovačica, a taktiež sa predstavili 5. júna 2016 ako čestný a jediný hosť na prehliadke detskej divadelnej tvorivosti “3xĎ” v Slovenskom divadle VHV v Starej Pazovej, ktorú slávnostne uzatvorili i neformálnou diskusiou a fotografovaním.

Inscenácia Najlepšia rozprávka o Červenej čiapočke potvrdila aj vo Vojvodine svoje kvality a predovšetkým cieľ, o ktorom svedčia neopísateľne vrelé prijatia inscenácie i žilinských bábkarov, takmer plné divadelné sály a neutíchajúce potlesky.

Hosťovanie Bábkového divadla Žilina vo Vojvodine bolo realizované s finančnou podporou Fondu pre podporu umenia, s podporou Ústavu pre kultúru vojvodinských Slovákov, ktorí formálne zastrešovali celý projekt a veľkú zásluhu na realizácii nesie aj pán Alexander Bako, divadelný režisér, ktorý asistoval s kompletným zabezpečením.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu