Primátor dostane nový automobil, pôjde o Audi A8 Long


Foto: Primátor dostane nový automobil, pôjde o Audi A8 Long Foto: ilustračné - topspeed.com

Podľa zverejneného verejného obstarávania by malo mesto Žilina obstarať takmer nové vozidlo do 30.6.2016, pričom predpokladaná cena je stanovená na 79 900 eur s DPH. Podľa parametrov verejného obstarávania sa bude pravdepodobne jednať o predvádzacie vozidlo s najazdeným počtom kilometrov 4800. Dátum prvého prihlásenia vozidla bol stanovený na 1.4.2015. Modelová rada A8 Long bude spĺňať emisnú normu EU6.

Prevádzka starého vozidla bola nehospodárna, strop 80 tisíc eur schválili poslanci

Jedným z hlavných dôvodov, prečo primátor požadoval od poslancov schválenie položky 80 tisíc eur na nákup nového automobilu, bola nehospodárnosť starého vozidla značky Mercedes, ktoré slúžilo mestu ešte počas dôb primátorovania Jána Slotu. Náklady na jeho ročnú údržbu dosahujú 20 tisíc eur. Sumu vo výške 80 tisíc eur ako strop pre nákup nového automobilu schválili poslanci na poslednom mestskom zastupiteľstve zo dňa 16.5.2016.

Výška sumy sa nepozdávala niekoľkým poslancom ani médiám, ktoré ju označili za príliš vysokú. “Je to strop, od elektronickej aukcie očakávame, že tá suma bude ďaleko nižšia,” uviedol vtedy k situácii hovorca mesta Pavol Čorba.

O koľko bude nakoniec nižšia víťazná ponuka, sa dozvieme po uzatvorení obstarávania, ktoré prebehne 30.6.2016. Výherca bude mať lehotu 14 dní po podpise zmluvy na dodanie automobilu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu