Rehoľníci sv. Bazila Veľkého chcú po ministrovi, aby zakázal júlový koncert Iron Maiden v Žiline


Foto: Rehoľníci sv. Bazila Veľkého chcú po ministrovi, aby zakázal júlový koncert Iron Maiden v Žiline

Náboženské spoločenstvo Rehoľníci Spoločnosti sv. Bazila Veľkého poslalo list niekoľkým inštitúciam, ministerstvo kultúry nevynímajúc, so žiadosťou o zrušenie koncertu skupiny Iron Maiden. Ten sa bude konať 6. júla 2016 na letisku v Žiline. „Vážený pán minister kultúry, dňa 6. 7. 2016 má na letisku v Žiline vystúpiť britská metalová skupina Iron Maiden, ktorá vo svojich piesňach propaguje satanizmus, násilie a nemravnosť. Rocková hudba, medzi ktorú patrí aj jej žáner, heavy metal, má základ v šamanských woodoo rituáloch a šíri okultizmus, agresivitu, užívanie drog, ba v mnohých prípadoch vedie i k samovraždám,” uvádzajú rehoľníci napríklad v liste ministrovi Marekovi Maďaričovi.

Koncert je proti kresťanským a kultúrnym koreňom, podobný list dostal aj primátor či župan

Ako dôvody na zrušenie uvádzajú rehoľníci aj demoralizáciu mládeže „Vzhľadom k tomu, že tento Bohorúhavý koncert je proti našim kultúrnym a kresťanským koreňom, Vás žiadame: - Postavte sa proti tomuto koncertu, ktorý demoralizuje mládež a ničí všetky morálne a kresťanské hodnoty! Keďže obec Dolný Hričov, pod ktorú Žilinské letisko patrí, bude vystavená satanizácii národa, žiadame Vás, aby ste sa svojou autoritou postavili proti tomuto koncertu, ktorý demoralizuje mládež a vnáša prekliatie na Slovensko!,” doplnili v liste.



Do spolku Rehoľníci Spoločnosti sv. Bazila Veľkého patria štyria už exkomunikovaní kňazi, v minulosti sa verejne prezentovali v roku 2009. Vtedy požadovali po slovenských biskupoch, aby podpísali vyznanie viery, ktoré sami naformulovali. Výsledkom bola výzva smerom od arcibiskupov Stanislava Zvolenského a Róberta Bezáka na odvolanie vyjadrení, po odmietnutí kňazov na začiatku roka 2010 exkomunikovali.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu