XINDL X sa necíti byť na Slovensku cudzincom, v Žiline vystúpi prvýkrát


Foto: XINDL X sa necíti byť na Slovensku cudzincom, v Žiline vystúpi prvýkrát

Príďte si vychutnať 18. októbra 2016 do Žiliny známe i menej známe skladby osobitého, trochu kontroverzného a charizmatického speváka. Xindl X (Ondřej Ládek) prichádza po úspešnom akustickom klubovom turné s veľkým koncertným programom a silnou zostavou hudobníkov.

Xindl X vo svojich pesničkách často a rád provokuje, nedáva si servítku pred ústa, kritizuje a na domácej pôde si trúfol na prekvapenie aj v priamom prenose. Vo svojej hudbe kombinuje hip-hopové frázovanie s folkom, jazzom, bluesom. Ťažiskom pesničiek však zostávajú texty, veselé rýmy striedajú vážne témy, jeho zmysel pre iróniu na fanúšikov zaberá. Na konte má okrem množstva založených kapiel, spoluprác s desiatkami muzikantov, aj 4 zlaté platne, 8 nominácií na hudobné ceny Anděl. Bodoval v ankete Český slávik ako skokan roka a pesnička V blbým věku sa stala najhranejšiou skladbou na internete. Známe sú aj ďalšie napr. Anděl, Barbína, Chemie, Láska v housce, Štědrý večer nastal, Dysgrafik.


Na Slovensku sa dostáva do povedomia aj vďaka spolupráci s talentovanou speváčkou Mirkou Miškechovou. Ich dvojjazyčný chytľavý duet Cudzinka v tvojej zemi núti, zamyslieť sa nad realitou, že najmladšia generácia dvoch národov, ktoré ešte nedávno boli jedným štátom, si zrazu nerozumie. Zaujímavosťou je, že Xindl X napísal len svoju polovicu textu a zvyšok nechal na Mirku, aby dopísala a doplnila pesničku o svoj ženský pohľad na “vec”.

Už dva roky sa Xindl X venuje aj moderovaniu, má vlastnú rozhlasovú reláciu Xindloviny, kde vtipne glosuje aktuálne politické a spoločenské dianie. Z tejto tvorby pochádzajú aj pesničky Jaro, Milý Ježíšku, Selfie song alebo Zdravíme vás, pane prasidente.


Na koncerte v Žiline mu bude robiť skvelý background kapela zložená z ostrieľaných muzikantov. Rytmus a bicie má pod palcom Emil Valach, klávesy, banjo a gitaru Dalibor Cidlinský jr., basgitaru jeho brat Jan Cidlinský a gitaru Lukáša Bundil. To, či má radšej Xindl X pivo alebo víno, knihy Stephena Kinga alebo Harryho Pottera a ďalšie zaujímavosti o kapele, albumoch, koncertoch sa dozviete na www.xindlx.cz.


ŠPECIÁLNA AKCIA 2+1


KONCERT XINDL X │ ŽILINA, 18.10.2016 o 20:00 v SMER music bare (https://www.facebook.com/smermb) • KÚP TERAZ 2 LÍSTKY A…

Posted by Event Agency on 19. september 2016

 

Miesto: -
Dátum: 18.10.2016 - 20:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: http://eagency.sk/xindl-x-zilina/