Na Hájiku by mohlo pribudnúť 10 nových kamier pre posilnenie bezpečnosti


Foto: Na Hájiku by mohlo pribudnúť 10 nových kamier pre posilnenie bezpečnosti Foto: ilustračné

Už na jeseň minulého roka požiadala Mestská polícia v Žiline o financie z programu vlády na 10 bezpečnostných kamier v celkovej výške 35 000 eur. “Okresný úrad v Žiline nám odsúhlasil približne 23 000 eur, z čoho vyšlo, že môžme inštalovať približne 7 kamier. Rozhodujúce však bude, koľko nám pridelia v Bratislave a podľa toho môžme osadiť a sprevádzkovať určitý počet kamier,” uviedol náčelník mestskej polície v Žiline Milan Šamaj.

Kamery posilnia bezpečnosť na Hájiku

Projekt na 10 kamier schválilo aj Krajské riaditeľstvo PZ v Žiline. “Tento projekt bol navrhnutý na rozmiestnenie kamier na sídlisku Hájik a prístupových cestách na Hájik, pretože na tomto sídlisku sú doteraz umiestnené len 3 kamery, čo je zďaleka nepostačujúce počet vzhľadom na počet páchaných priestupkov a trestných činov,” vysvetlil Šamaj.

K tomuto kroku dochádza tiež preto, lebo Hájik je konečne prepojený optickými káblami, čo umožňuje osadenie väčšieho počtu kamier. Náčelník dodal, že rozmiestnenie kamier je zložitá záležitosť, pričom projekt odsúhlasuje štátna polícia.

”Ďalej sa musí brať v úvahu aj technická stránka veci, t.j. samotné osadenie kamier na budovy vrátane súhlasu majiteľov, čo najbližšie pripojenie k optickej sieti vzhľadom na ekonomickú stránku, možnosť odberu elektrickej energie pre kamery a podobne. Toto všetko už máme pripravené, ešte musíme prejsť výberovým konaním a vybrať dodávateľa stavby,” uzatvoril náčelník Mestskej polície v Žiline.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu