Mobilná škola šmyku sa konala už po tretí krát v areáli Dopravnej akadémie


Foto: Mobilná škola šmyku sa konala už po tretí krát v areáli Dopravnej akadémie
Galéria: 3 fotky
Foto: ŽSK

Žiaci stredných škôl v pôsobnosti nášho kraja absolvovali už po tretí krát Mobilnú školu šmyku. V spolupráci s Krajským riaditeľstvom Policajného zboru v Žiline bola zorganizovaná špeciálna formu vzdelávania pre študentov, ktorí sú držiteľmi vodičského oprávnenia.

Celkom až 115 žiakov navštevuje od minulého týždňa prednášky a semináre, ktorých cieľom je naučiť sa lepšie zvládať kritické situácie na cestách a na vlastnej koži si následne vyskúšať, ako reaguje auto pri šmyku či zrážke.

Mladí si často neuvedomujú, aká zodpovednosť je vlastniť vodičské oprávnenie


Aj podľa slov riaditeľa KR PZ v Žiline Ivana Špánika je dôležitá nielen prax, ale tiež teoretická príprava.

„Bezpečnosti na cestách venujeme v Žilinskom kraji neustálu pozornosť. Organizujeme preventívne aktivity cielene zamerané na chodcov i vodičov a rôzne vekové kategórie. Tento rok sme spolu so ŽSK vytvorili nový projekt Bezpečne na cestách, v rámci ktorého sme prednášali a prezentovali o praktickej výchove a bezpečnom správaní sa na cestách pre stredoškolákov. Vyrazili sme s nimi aj do terénu, aby videli, ako správanie vodičov a chodcov funguje v reálnych situáciách,“ zdôraznil I. Špánik.

V rámci tejto aktivity vypracoval kraj tiež špeciálne mapy najfrekventovanejších priechodov pre chodcov v okresných mestách Žilinského kraja.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: ŽSK