Sagan odstúpil v 5. kole závodu na horskom bicykli v rakúskom Grazi


Foto: Sagan odstúpil v 5. kole závodu na horskom bicykli v rakúskom Grazi Foto: Peter Sagan Facebook

O prekvapení, o ktoré sa postaral Peter Sagan potom ako podal prihlášku na podujatie Grazer Bike-Opening Strattegg Race, sme vás informovali už včera. Návrat Sagana do čias jeho bicyklovania a pretekania na horskom bicykli sa však skončil predčasne, kedy Peter zosadol z bicykla v piatom kole pretekov cross country elite v mužskej klasifikácii. Tie sa jazdili na 4-kilometrovom okruhu a závodníci prešli spolu 8 kôl.

Peter tak nenaplnil očakávania a špekulácie o prípadnom úspechu pri návrate k športu, v ktorom začínal so svojou kariérou. Úradujúci majster sveta cestnej cyklistiky z Richmondu sa pred 8 rokmi stal juniorským majstrom sveta v horskej cyklistike. Najbližšie uvidia fanúšikovia hviezdu tímu Tinkoff 30. apríla na podujatí v českých Tepliciach, po ktorom odletí do USA na preteky Okolo Kalifornie. Práve tento pretek znamená začiatok prípravy na Tour de France, minulý rok na nich získal Sagan celkové víťazstvo.

Situácia krátko po páde Petra Sagana

Peter Sagan stürzte in Stattegg!

Der Star ist gestürzt! Peter Sagan musste das Mountainbike-Opening in Stattegg aufgeben. Es geht ihm aber Gott sei Dank gut, er konnte unter Applaus ins Ziel gehen! Alle Infos aus Stattegg: http://goo.gl/T58sd3

Posted by Kleine Zeitung Sport on 24. apríl 2016



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu