Program stanice Žilina-Záriečie na máj 2016


Foto: Program stanice Žilina-Záriečie na máj 2016

nedeľa 1. 5., 15.00
workshop pre deti


Zatancujme to!
Tancuj, tancuj! je festival súčasného tanca pre všetky generácie. V akčnej hodinke „Zatancujme to!” si to deti v predškoláckom veku (3 – 6 rokov) môžu na scéne rozdať s profi tanečníkmi súčasného tanca. Tohtoročný koncept pripravujeme v spolupráci so známym tanečníkom Jarom Viňarským, o ktorom však málokto vie, že okrem vysokého umeleckého vzdelania má aj stredné pedagogické – so zameraním práve na predškolský vek.

pondelok 2. 5., 18.00
diskusia Fedora Blaščáka


Na večné časy a nikdy inak!?

Historik Timothy Snyder hovorí, že sedemedesiate roky sú najvýznamnejšou dekádou druhej polovice 20. storočia, lebo vtedy došlo v Európe k stretu dvoch integračných modelov – zapádoeurópskeho a sovietskeho, ktorý v tom súboji napokon prehral. Dnes žijeme v EÚ a mnohí jej kritici hovoria, že Brusel je len nová Moskva. Preberieme to s dvomi váženými hosťami zo Slovenskej akadémie vied, ktorí sa zaoberajú modernými dejinami strednej a východnej Európy – politológom Jurajom Marušiakom a historičkou Marínou Zavackou.

 

utorok 3. 5., 17.00 a 20.00
kino

Láska z Khon Kaen (r. Apichatpong Weerasethakul)
Magický realizmus na thajský spôsob, ktorý sa púšťa hlboko do záhadného vnútra postáv a ich prostredia. Vo filmoch hviezdy thajského nezávislého filmu vystupuje do popredia pamäť, ktoré nenápadným spôsobom evokuje osobné, politické a spoločenské otázky.

Na vojenskej základni prepukla epidémia tajomnej spavej nemoci. V provizórnej nemocnici v bývalej škole, ktorá je plná spomienok, sa stará Jenjira o Itta, sympatického vojaka, ku ktorému nechodia na návštevu žiadni príbuzní. Vďaka Keng, ktorá funguje ako médium pri komunikácii medzi mužmi v kóme a ich najblizšími, objaví jeho tajomný zápisník plný zvláštnych poznámok a náčrtov. Možno existuje nejaké spojenie medzi záhadným syndrómom, ktorým muž trpí a mýtickým starodávnym miestom, na ktorom nemocnica stojí. Mágia, uzdravovanie, milostná romanca a sny sú súčasťou Jenjirinej nenásilnej cesty za hlbším poznaním seba samej aj sveta, ktorý ju obklopuje.

Láska z  Khon Kaen (Rak Ti Khon Kaen) – Apichatpong Weerasethakul / Thajsko, VB, FR, D, Malajzia  / 2015 / 122 min / české titulky

 

streda 4. 5., 19.00
klavírny recitál

Magdaléna Bajuszová
Sympatická klaviristka Magdaléna Bajuszová je v prostredí domáceho interpretačného umenia zárukou hudobnej udalosti. Akékoľvek hudobné dielo (nech ide o klasiku, modernu, či postmodernu) spod jej rúk a z nástroja zaznieva spôsobom, ktorého pomenovanie má najbližšie k neochvejnosti. Patrí k interpretom, ktorí sa v procese zaoberania hudobnou kompozíciou túžia dostať k jej samotnej „DNA“ (a ďalej). Tento postup založený na umení štrukturálneho počúvania až do posledného tónu korunuje strhujúcim výkonom, ktorý si v žiadnom prípade nenechajte ujsť.

V programe jej recitálu zaznejú skladby Ludwiga van Beethovena, Johannesa Brahmsa a Bélu Bartóka.

štvrtok 5. 5., 19.00
divadelné predstavenie

Divadlo SkRAT: Tabu
„ĽB: Čo bolo tabu, je dnes klišé.

Ch: Treba zaviesť nové tabu!“

Čo však s tým za 50 rokov nahromadeným potlačeným „odpadom“ v nás, ktorý je už po expirácii? Herci divadla SkRAT preň hľadajú odpoveď cestou kolektívneho vyjadrenia vo forme akéhosi obnoveného súčasného mímu. Mímus – ten čisto telesný i prenesený do verbálneho prejavu ako pokus hľadať a tlmočiť intímne vnútorné svety ešte nesformovaným, nekonvencionalizovaným jazykom.

Účinkujúci a autori: Inge Hrubaničová, Daniela Gudabová. Lucia Fričová, Ľubo Burgr, Milan Chalmovský, Vlado Zboroň

Po predstavení bude nasledovať prezentácia knihy Divadla SkRAT Kryptotyp, ktorá vyšla minulý rok vo vydavateľstve Kalligram.

 

piatok 6. 5., 20.00
koncert

Archívny Chlapec & Dobropić, Tu v dome
Archívny Chlapec je Richard Vávra. Spieva po slovensky, sám si píše texty aj skladá hudbu. Pesničku sa snaží osekať na úplnú dreň, a preto ju zbavuje akýchkoľvek prebytočností. Aj keď zväčša vystupuje len s gitarou, na aktuálnom turné „Jar sa blíži“ mu robí spoločnosť dievčenské trio Dobropić, ženský prienik skupín Zlokot a Tu v dome (Stanka Apfelová – ukulele, basa, Ali Kobzová – husle, Bronka Schraggeová – cello a kláves).

Tu v dome označili na facebooku svoj štýl slovom „brnkačka“. Ich svojské pesničkárstvo je ťažko zaraditeľné, skupina pláva medzi viacerými žánrami a neváha zhudobniť texty našich, no aj svetových autorov ako Krasko, Seifert a iní. Ostatný album Protichodné chute (Slnko records, 2014) získal ocenenie Radio_Head Award v kategórii World music / Folk. Skupinu Tu v dome tvorí Martin Shooty Šútovec (banjo, el. banjo, hlas), Ladislav Ďurko (gitara, hlas), Ozo Guttler (bicie), Ali Kobzová (spev, husle) a Bronka Schraggeová (cello).

nedeľa 8. 5., 17.00
pohybovo-vizuálne predstavenie pre deti

Medzi nami
Detský príbeh, ktorý sa odohráva denne, kdekoľvek vo svete. Dospelí sa sťahujú, aby našli lepšie miesto pre život. Utekajú pred nebezpečenstvom. Hľadajú kľúč k domovu. A deti ich nasledujú. Predstavenie je vhodné pre deti od 5 rokov.

utorok 10. 5., 17.00 a 20.00
kino

Barani (r. Grímur Hákonarson)
Kiddi pije a rád strieľa. Gummi nepije ani nestrieľa. Sú to bratia, ktorí spolu neprehovorili už 40 rokov ani slovo a jediné, čo majú spoločné, je láska k ovciam. Jedného dňa Gummi získa podozrenie, že Kiddiho výstavný baran je nakazený smrteľnou chorobou – klusavkou. Nad rodinným plemenom oviec, životnou pýchou oboch bratov, sa začnú sťahovať mračná. Film citlivo zobrazuje bratské puto, ktoré aj po desaťročiach vzájomných nezhôd zostáva silné. Nechýba mu nič, čo majú fanúšikovia islandských filmov radi: surové prostredie, irónia a absurdný humor, umelecký včlenený do žánru drámy. Snímka absolventa FAMU Grímura Hákonarsona si z Cannes odniesol hlavnú cenu sekcie Un Certain Regard.

Barani (Hrútar) – Grímur Hákonarson / Island / 2015 / 93 min / české titulky

 

streda 11. 5., 18.00 – 22.00, rôzne miesta v Žiline
Noc literatúry

Šiesty ročník medzinárodného podujatia, oslava literatúry, vďaka ktorej v jeden májový večer ožije centrum Žiliny. Na ôsmich netradičných miestach v meste sa budete môcť zastaviť a vypočuť si ukážky z literatúry, ktorú budú čítať rôzne osobnosti mesta Žilina. Tak, ako sú knihy, z ktorých sa bude čítať, z rôznych krajín Európy, tak aj jej čítajúci budú ľudia zo zahraničia, ktorí sú s mestom rôzne prepojení, alebo sa sem presťahovali a v tomto meste začali svoj nový príbeh. Miestami čítania budú priestory v meste, v ktorých títo ľudia pôsobia, alebo ktoré sa dotýkajú tejto tematiky v súčasnom alebo historickom kontexte.

Na každom z miest získate brožúrku s podrobnými informáciami a mapkou, vaša trasa preto môže začať v ľubovoľnom bode. Čítania prebiehajú od 18.00 paralelne na všetkých miestach v 30 minútových intervaloch (15 min. čítanie, 15 min. presun na ďalšie miesto). Podujatie ukončí literárne ponocovanie v kníhkupectve Artforum.

Noc literatúry je medzinárodný projekt, ktorý iniciovali České centrá rôznych európskych krajín. V jeden večer sa koná v mestách po celej Európe a v niekoľkých mestách na Slovensku.

štvrtok 12. 5., 18.00
prednáška

Výskumná Stanica Žilinskej univerzity: Máte už svoj elektromobil?
Budúcnosť automobilovej dopravy sa črtá čoraz jasnejšie. Pred niekoľkými týždňami padlo prelomové vyhlásenie o začiatku výroby cenovo dostupného elektromobilu. Záujem oň prekonal všetky očakávania. Bude naozaj o 15 rokov väčšina z nás jazdiť do práce elektromobilom? Sme na to pripravení? Aké sú najväčšie pozitíva a negatíva elektromobilov? Čo bude ich vzostup znamenať pre konvenčné automobilky? Tému elektromobility priblíži na prednáške z cyklu Výskumná Stanica prof. Ľuboš Kučera zo Strojníckej fakulty Žilinskej univerzity, vďaka ktorému sa študenti na univerzite témou alternatívnych pohonov už niekoľko rokov intenzívne zaoberajú. Pokusy, výskumy, merania, nápady a vylepšenia realizujú priamo na oranžovom prototype malého mestského experimentálneho elektromobilu EDISON, ktorý bol celkom od základov vyvinutý a skonštruovaný na Žilinskej univerzite.

piatok 13. 5., 20.00
koncert

Karpaty Magiczne (Pl)
Projekt Karpaty Magiczne založili v roku 1998 Anna Nacher a Marek Styczyński. Ovplyvnení hudobnou tradíciou Východnej a Strednej Európy, free jazzom, filozofiou tradičnej indickej hudby a súčasnej vážnej hudby tvoria skladby založené na improvizácii s použitím širokej škály tradičných nástrojov z Ázie, Európy a Austrálie. Preparovaná elektrická gitara, podomácky vyrobená analógová elektronika, terénne nahrávky z početných ciest okolo sveta a znetvorené rádiové vlny len zosilňujú osobitú atmosféru ich hudby. Anna Nacher je tiež oceňovaná za svoju vokálnu techniku – ovláda rôzne druhy tradičných štýlov spevu známych ako hrdelný spev Strednej Ázie a Východnej Európy. Pravidelne tiež vedie workshopy hlasových techník.

Karpaty Magiczne: Anna Nacher – gitary, hlas; Marek Styczyński – karpatské píšťaly, tank drum, Moog syntezátor; Małgorzata ‘Tekla’ Tekiel – basová gitara; Dawid Adrjanczyk – elektrický organ

 

sobota 14. 5., Žilina – Súľov
peší výlet za koncertom

Karpaty Magiczne v Zrakovej pyramíde
S ušami cez hory. Celodenný peší výlet do Súľova s botanikom Marekom Styczyńskim spojený s piknikom a akustickým koncertom dua Karpaty Magiczne, v ktorom hrá s Annou Nacher. Práve vďaka ich poslednému albumu s názvom Biotop sme dostali nápad na koncert s výhľadom zo Zrakovej pyramídy, ktorú sme postavili minulý rok s výtvarníkom Jurajom Gáborom a stala sa prirodzenou atrakciou v krajine. A teraz zakladáme novú tradíciu výletov za netradičnou hudbou a soundartom. Karpaty Magiczne so svojou zbierkou etnických nástrojov z celého sveta budú určite zvukovo bohatým a zaujímavým štartom.

Odchádzame vlakom zo Záriečia o 10.50, potom peši okolo Lietavského hradu na Súľovské skaly cez Roháčske sedlo. Trasa je zvládnuteľná aj na horských bicykloch. Koncert v Zrakovej pyramíde v Súľove pre tých, ktorí chcú prísť vlastnou dopravou priamo na miesto, bude o 15.00. Naspať pôjdeme autobusom zo Súľova o 18.30.

 

nedeľa 15. 5., 17.00
komunitná večera

Grilovacia Vegánska nedeľa
Pre niektorých je máj lásky čas, pre nás je to máj prvej vegánskej grilovačky čas! Vyperte zástery, vyleštite grily a špízové náradie, naložte tofu a zeleninu do pácu, sezóna začína! Na grilovaciu vegánsku nedeľu nie sú potrebné žiadne zložité prípravy, i keď je pravda, že namiešať tú správnu marinádu je niekedy hotová alchýmia. Vystačíte si s olejom, cesnakom, tajným pomerom korenín, alebo pridávate aj iné nevšedné ingrediencie? Prídte sa predviesť a pochutnať si na prvú jarnú outdoor vegánsku nedeľu.


nedeľa 15. 5., 19.00
prednáška

Cestovateľské kino: Kirgizsko a Uzbekistan – kráľovstvo zelenej a modrej
Kirgizsku vládnu hory a horám v lete zo sedla koní pastieri. Kráľovstvo zelenej, modrej, popretkávanej útulnými bielymi jurtami a stádami pasúceho sa dobytka ... Sloboda medzi nebom a zemou – neopakovateľný pocit! Uzbekistan je ako z rozprávky – čarovná krajina s množstvom prenádherných farebných stavieb. Mozaiky všetkých medres, minaretov a mauzóleí berú slová. Miesta voňajúce exotikou, miesta, v ktorých to žije. Mocné a bohaté ríše ležiace na Hodvábnej ceste, spájajúcej kedysi Západ s Východom i Orientom, si zachovali svoju príťažlivosť dodnes. Fotkami a zážitkami vás cez ne prevedie Eva Rosíková.

utorok 17. 5., 17.00 a 20.00
kino

Mallory (r. Helena Třeštíková)
Po unikátnych časozberných dokumentoch Marcela, René a Katka prichádza dokumentaristka Helena Třeštíková s novým filmom, v ktorom 13 rokov sleduje hlavnú hrdinku Mallory, ktorá sa po ťažkých životných peripetiách odhodlane snaží vrátiť do bežného života. Život sa s ňou nemaznal, ona sa však po narodení syna dokázala vymaniť z drogovej závislosti a zvládla aj obdobie, kedy sa ocitla s dieťaťom na ulici a žila ako bezdomovec. Mallory dnes na strednej odbornej škole študuje odbor Sociálna činnosť a svoje uplatnenie nakoniec našla v pomáhaní tým, ktorých život pozná najlepšie – ľuďom na okraji spoločnosti. Dokument Mallory je tak okrem iného filmom o nádeji, že každý má šancu zmeniť svoj život.

Mallory – Helena Třeštíková / ČR / 2015 / 101 min

 

streda 18. 5., 17.00
informačný seminár o Európskej dobrovoľníckej službe

Pakuj sa do Európy
Vďaka Európskej dobrovoľníckej službe sme na Stanici od roku 2001 hosťovali už viac ako 50 mladých ľudí a podobný počet dobrovoľníkov sme vyslali do zahraničia. Ak aj vy rozmýšlate o možnosti vycestovať do zahraničia a stráviť rok dobrovoľníckou prácou v oblasti kultúry, vzdelávania, sociálnej práce či ekológie a chcete získať viac informácií, my vám ich poskytneme. Koordinátor staničných dobrovoľníkov, Dušan, vám povie o všetkých administratívnych záležitostiach a hľadaní tej správnej organizácie. A naši súčasní dobrovoľníci, Zlatka, Nienke a Max, vám zodpovedia všetky otázky z praxe.

piatok 20. 5., 19.00
multimediálne divadelné predstavenie

Petra Tejnorová a STK Theatre Concept: Nick
Skutočný príbeh o stratenom a znovunájdenom chlapcovi. Nick je príbeh o chlapcovi z Texasu, ktorý v roku 1994, vo svojich trinástich rokoch, zmizol. O neúnavnom pátraní jeho sestry, ktoré nakoniec dopadlo úspešne. O šťastnom stretnutí s rodinou a o všetkom, čo nasledovalo. Alebo je to všetko úplne inak.

Projekt Nick pracuje s dvoma kamerami, ktoré snímajú akciu na javisku, pre diváka videné i skryté, všetko sa prenáša na dve mobilné plátna. Vďaka zadnej projekcii môžu herci interaktívne pracovať s naživo snímanými obrazmi, čím vzniká pre diváka filmová ilúzia. Predstavenie tak nadväzuje na českú divadelno-filmovú tradíciu, no snaží sa vytvoriť úplne nový žáner, ktorý sa zameriava na živú kameru a hlavne na prácu s mobilnou projekčnou plochou.

Réžia: Petra Tejnorová; Hrajú: Hana Vagnerová, Michal Sieczkowski, Jiří Konvalinka

sobota – nedeľa, 21. – 22. 5.
detské sympózium

Experimentálne hudobné nástroje 4
Skupina zvukových experimentátorov pod vedením Jiřího Suchánka si finalizuje svoje hudobné nástroje a zručnosti, aby sa popasovala so spoločnou partitúrou. Workshop je určený pre deti v školskom veku (ideálne okolo 10 rokov) a je súčasťou polročného cyklu, ktorý smeruje k záverečnému výstupu. Počet účastníkov je obmedzený a viacmenej uzavretý. Info: hanka@stanica.sk, 0907 178 756.

sobota 21. 5., 10.00 – 17.00
Malý májový trh
Záujem zo strany kupujúcich aj predávajúcich rastie a tak pribudol medzi Malé trhy aj trh Májový. Nájdete na ňom „z každého rožku trošku“, najmä to, čo ste nenašli na tom poslednom. Prednosť majú ako vždy domáce produkty a výrobky.

sobota 21. 5., 20.00
koncert

Astronautalis (Us), Ceschi (Us), Factor Chandelier (Can)
Andy Bothwell a.k.a. Astronautalis svojou živelnou kombináciou hip-hopu a indie dostal žilinské publikum do varu už dvakrát. V máji konečne vydáva nový album Cut the Body Loose a podľa prvých ukážok sa čakanie vyplatilo. Tentokrát síce vystúpi bez kapely, no s čerstvou dávkou nových skladieb a koncertnej energie. Parťáka na turné mu bude robiť raper Ceschi (čítaj Česky), ktorý to vie rovnako dobre s mikrofónom, aj s akustickou gitarou. Že mu lavírovanie medzi rapom a folkom ide ako po masle, sa mohli presvedčiť návštevníci januárového koncertu, na ktorom predskakoval domácim Modrým horám. Tretím do partie bude kanadský hip-hopový producent Factor Chandelier.

nedeľa 22. 5., 17.00
premietanie pre deti

Kino Kukadlo: Malý Pán
V dutine malého vŕšku býval Malý Pán. Bývalo sa mu tam celkom dobre, až sa mu raz v noci prisnil sen. V tom sne sa mu snívalo o Zubatom domčeku, ktorý mal nad dverami nápis – TU NÁJDEŠ, ČO TI CHÝBA. Keď sa ráno Malý Pán prebudil, nemohol sa zbaviť pocitu, že mu zrazu skutočne čosi chýba. Jeho pokoj bol fuč. Neostávalo mu iné, než sa vydať na cestu a hľadať domček zo sna, v ktorom snáď nájde, čo mu chýba.

Malý Pán – bábkový film – Radek Beran / Česko, Slovensko / 2015 /  83 min

nedeľa
22. 5., 19.00

kino / KineDok

Zlatý robot (r. Constantin Mocanu, Mihai Dragolea
Steluța Duță je 32 ročná niekoľkonásobná európska a svetová šampiónska v boxe. Rodičia ju opustili hneď po narodení, a preto sa jej detstvo spája s pouličným násilím či týraním v sirotinci. Životné smerovanie radikálne zmenil box, ktorému sa začala venovať v dvadsiatich rokoch pod vedením trénera a zároveň adoptívneho otca, pána Voicilași. Počas prípravy na európsky boxerský šampionát 2014 sa Steluța prvýkrát stretla so svojou rodinou a odhalila históriu násilia, zanedbávania, ťažkostí a tráum z jej života. Toto všetko sa zrkadlí v agresívnom štýle boxovania. Zatiaľ, čo sa médiá snažia krátko pred šampionátom odhaliť srdcervúci príbeh, tréning pôsobí na Steluțau zaťažujúco a tlak sa valí z každej strany. Vnútornému boju boxerky sekunduje vonkajší, ktorý jej prinesie domov a rodinu, ktorú nikdy nemala.

Zlatý robot (Robotelul de Aur) – Constantin Mocanu, Mihai Dragolea / Rumunsko / 2015 /  73 min / slovenské titulky

 

utorok 24. 5., 17.00 a 20.00
kino

Lekcia (r. Kristina Grozeva, Petar Valčanov)
Úsporná a intenzívna sociálna dráma o učiteľke, ktorej život obráti naruby manželov dlh.

Nadežda pracuje ako učiteľka v malom bulharskom meste. Je nespokojná v práci aj vo svojom osobnom živote. Keď v škole príde k drobnej krádeži, rozhodne sa dať svojim žiakom malú lekciu z morálky, v ktorú sama neotrasiteľne verí. No jej vieru podrobí tvrdému testu dlh nezodpovedného manžela a táto situácia ju prinúti k húževnatému zápasu s jediným cieľom – zachrániť rodinu. Avšak prekážky sú tak veľké, že k ich prekonaniu bude nutné morálku odsunúť do pozadia.

Lekcia (Urok) – Kristina Grozeva, Petar Valčanov / Bulharsko, Grécko / 2014 / 111 min / slovenské titulky

 

streda 25. 5., 17.30
diskusia

Café Európa: Diaľnica a/alebo rýchlostná cesta?
Debata s odborníkmi pri káve a koláči o perspektíve rozvoja cestnej infraštruktúry v SR, s dôrazom na sieť diaľnic a rýchlostných ciest a so špeciálnym zreteľom na žilinský región. Pozvali sme Ľubomíra Palčáka z Výskumného ústavu dopravného a Róberta Auxta, nového šéfa Národnej diaľničnej spoločnosti.

Diskusiu organizujeme v rámci cyklu Café Európa, ktorý ponúka príjemný a neformálny priestor pre diskusiu o témach s európskym rozmerom pod záštitou Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku, v spolupráci so Slovak Foreign Policy Association, Ad hoc – Slovakia a mediálnym partnerom EurActiv.sk. Debaty pri „kávičke a koláčiku“ sú dnes už pravidelnou súčasťou spoločenskej diskusie o našom mieste v súčasnej i budúcej Európe.

 

nedeľa 29. 5., 17.00, Nová synagóga a galéria Plusmínusnula
prednáška, diskusia, večera

Stano Filko v Žiline #3: V teórii a praxi
Tretia diskusia o jednom z našich najvýznamnejších umelcov 20. storočia, ktorého výstavu pripravujeme na koniec roka. Po generačných supútníkoch prídu zase mladší sympatizanti Filkovho diela – teoretik a historik umenia Daniel Grúň a vizuálny umelec Martin Vongrej. Moderuje Fedor Blaščák.

Súčasťou bude opäť inštalácia jedného Filkovho diela (iba na jeden večer). Aj občerstvenie a víno – zistili sme, že vďaka večeri vydržíme rozprávať a počúvať dlhšie a celému stretnutiu to prináša iný rozmer – sedíme spolu za veľkým stolom. Rezervujte si svoje miesto emailom na info@novasynagoga.sk, aby sme vedeli navariť akurát.

 

utorok 31. 5., 17.00 a 20.00
kino

Boj (r. Tobias Lindholm)
Ten skutočný boj čaká vojaka často až po návrate z bojového poľa domov.

Dánsky dôstojník a veliteľ roty Claus Michael Pedersen pôsobí vo vojenskej misii v afganskej provincii Helmand. Doma v Dánsku sa jeho žena Maria snaží zvládať každodenný život bez muža a postarať sa o ich tri malé deti. Počas rutinnej bojovej akcie sa Clausova jednotka dostane do ťažkej krížovej paľby, a aby Claus zachránil svojich mužov, urobí rozhodnutie, ktoré vyústi v odvolanie z misie a obvinenie z vojnového zločinu. Nekompromisná súdna dohra však zďaleka nie je tak ťaživá ako morálna dilema, ktorá Clausa núti voliť medzi osobnou cťou a záujmami vlastnej rodiny. Majster tichého napätia Tobias Lindholm predstavuje po filmoch Hon a Únos ďalšiu skvele vystavanú osobnú drámu, ktorá si hneď po premiérovom uvedení na festivale v Benátkach vyslúžila mimoriadne ovácie.

Boj (Krigen) – Tobias Lindholm / Dánsko / 2015 / 115 min / české titulky

 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Stanica Žilina