V Žiline už čoskoro pribudnú tieto nové trolejbusy, DPMŽ obstaráva 27 kusov z fondov Európskej únie


Foto: V Žiline už čoskoro pribudnú tieto nové trolejbusy, DPMŽ obstaráva 27 kusov z fondov Európskej únie
Galéria: 4 fotky
Foto: imhd.sk / Karel Šimána

Ešte v roku 2016 informoval riaditeľ Dopravného podniku mesta Žiliny (DPMŽ) Ján Barienčík, že podnik začína s obstarávaním 27 nových trolejbusov. Celá zákazka v predpokladanej hodnote viac ako 15 miliónov eur by mala byť financovaná v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. Ten je zameraný na podporu verejnej osobnej dopravy v oblasti dráh.

Nových trolejbusov by sme sa mohli dočkať už v priebehu najbližších mesiacov 

“Obstarávanie nových trolejbusov je rozdelené na dve časti - 15 trolejbusov súťažíme ako základ. Plus ďalších 12 trolejbusov si budeme uplatňovať v rámci opcie. Zároveň predpokladáme, že v rámci súťaže cena pôjde ešte nižšie. V minulosti sme nakúpili 15 nových trolejbusov a v súčasnosti začíname obstarávať ďalších 27. Celkový počet trolejbusov, ktorý prevádzkujeme v rámci trolejbusovej dopravy, je 42,” uviedol ešte minulý rok pre TASR Barienčík.

Nových trolejbusov sa pritom Žilinčania dočkajú už tento rok, v priebehu leta, alebo jesene. Stane sa tak vďaka celkovému financovaniu projektu z Operačného programu Integrovaná infraštruktúra. “Sme veľmi radi, že sa môžeme zapojiť do tohto projektu. Veríme, že sa nám ho podarí zrealizovať tak, aby v budúcom roku boli v meste nové trolejbusy,” doplnil pre TASR riaditeľ DPMŽ.


V uliciach mesta, kde trolejbusy vyrábajú na zákazku pre mesto Žilina a Dopravný podnik, sa už premáva jeden prototyp. Ten by ako prvý mal zavítať do Žiliny už koncom leta, pričom bude prebiehať jeho testovacia prevádzka. Následne dorazí aj zvyšných 26 trolejbusov. 

Zdroj fotografií: https://imhd.sk/za/galeria/update/11147/prvy-trolejbus-s-karoseriou-solaris-4-generacie-na-svete-24-6-2017?




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu