Aktuálne likvidujú hasiči na Kysuciach dva požiare lesa


Foto: Aktuálne likvidujú hasiči na Kysuciach dva požiare lesa Foto: ilustračné

Podľa informácií z krajského operačného strediska hasičského a záchranného zboru v Žiline absolvujú v týchto chvíľach hasiči na Kysuciach dva výjazdy. V oboch prípadoch ide o požiar lesa.

Prvý výjazd prebieha v obci Dolný Vadičov, kde zasahujú na dvoch kusoch hasičskej techniky a na štvorkolke.

Druhý požiar je potrebné uhasiť v lese nad obcou Dunajov, pri Krásne nad Kysucou. Oznamovateľ uviedol, že vidí stúpajúci dym z lesa. Hasičská jednotka však čaká na zatvorených závorách pred vstupom do lesa. Na miesto smerujú aj dobrovoľní hasiči.


Situáciu sledujeme.

Nevypaľujte suchú trávu

Po dlhej zime sa jar začína ozývať naplno. Zvýšené riziko prinášajú typicky jarné požiare spôsobené vypaľovaním suchej trávy. Práve mesiac apríl dlhodobo patrí k mesiacom, keď horí častejšie. Tieto aktivity priamo ohrozujú ľudské životy, oheň v otvorenom priestore sa môže veľmi rýchlo vymknúť kontrole a spôsobiť škody nielen na životoch, ale aj na majetku a životnom prostredí. Vypaľovanie suchých porastov je podľa zákona č. 314/2001 Z. z. o ochrane pred požiarmi striktne zakázané! V prípade porušenia tohto zákazu hrozí podľa zákona fyzickej osobe pokuta až do výšky 331 €, resp. v blokovom konaní do výšky 33 €, právnickej osobe môžu hasiči uložiť pokutu až do výšky 16 596 €. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu