Mladík oberá klamstvom ľudí o peniaze: Musel opustiť internát a nevyplatili ho za brigádu


Foto: Mladík oberá klamstvom ľudí o peniaze: Musel opustiť internát a nevyplatili ho za brigádu Foto: ilustračné

“Prosím, ak sa bude dať, skúste nejako informovať ľudí v Žiline ohľadom mladíka, ktorý chodí po meste a po Auparku a vďaka klamstvu vyťahuje od ľudí peniaze,” S takýmito slovami sa na nás obrátil čitateľ.

Hnevá ho, že počet podvodníkov v Žiline za posledné mesiace narástol. Ľuďom podľa jeho slovnajviac dvíha tlak, keď sa podvodníci vydávajú za ľudí v núdzi. Vďaka nim potom človek, ktorý naozaj pomoc potrebuje, nemusí dostať nič. Od začiatku roka sa objavili mnohí podvodníci, o ktorých sme informovali. Jedni predávali údajne ukradnuté hodinky, druhými boli deti, ktoré sa vydávali za postihnuté a naposledy to bola falošná predajkyňa časopisu Nota Bene.

Ďalším podvodníkom je mladík, ktorý pôsobí naozaj dôveryhodne a preto jeho príbehu uverí väčšina ľudí.

“Pýta si na cestu do Trnavy, odkiaľ pochádza, lebo vraj brigádoval v závode KIA pod Edymaxom a že ho nevyplatili. Preto musel opustiť internáty na Veľkom Dieli,” píše ďalej náš čitateľ, ktorý s ním má skúsenosť.


Vypýta si vždy 10 eur s tým, že ich pošle naspäť na účet a uvedie aj svoje telefónne číslo, meno a priezvisko. Na internete ho už ľudia poznajú, priamo pri akcii sa mu žiaľ stále darí nájsť obete.

“Po parkovisku v Auparku chodí chalanisko a pýta si peniaze na cestu do Trnavy. Je to ten istý, čo minulý rok pýtal do Košíc. Nenechajte sa obabrať,” objavila sa informácia o tom istom podvodníkovi v skupine na Facebooku.

Mladík má vždy dôveryhodný príbeh a ľahko dokáže presvedčiť ľudí. Mnohí mu už naleteli a prispeli desiatky eur. Ako sa zhodli diskutujúci na internete, všetko je klamstvo a študent - brigádnik je Žilinčan, ktorý si takto privyrába pravidelne.

Upozornite svojich známych a zdieľajte tento príspevok ďalej.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu