Žilina bude už v sobotu opäť svietiť namodro – symbolom autizmu


Foto: Žilina bude už v sobotu opäť svietiť namodro – symbolom autizmu

Mesto Žilina pri príležitosti Svetového dňa povedomia o autizme 2.apríla 2016 vyjadrí svoju solidaritu s autizmom modrým vysvietením Žilinskej radnice, Burianovej veže a Budatínskej veže.

AREÁL BUDATÍNSKEHO HRADU

Pozývame všetkých, ktorí chcú vyjadriť solidaritu s ľuďmi s autizmom, do parku Budatínskeho hradu. Od 17:00 si zahráme spoločne hradné hry (tandemové lyže, hod na cieľ, labyrint…) a počkáme si na zotmenie, kedy sa vysvieti veža Budatínskeho hradu namodro. Špeciálne budete mať možnosť prehliadnuť si Budatínsku vežu aj zvnútra – po minuloročnom veľkom záujme organizujeme spoločne s Považským múzeom v Žiline - večerné prehliadky opäť. Vstúpiť do veže budete môcť od 18:00 – 19:00.


MARIÁNSKE NÁMESTIE

Vyjadriť solidaritu s ľuďmi s autizmom môžeme prostredníctvom modrej farby akokoľvek. Napríklad aj prečítaním knižky v modrom obale. A na toto chce upozorniť kníhkupectvo Artforum svojim modrým výkladom. Keď pôjdete okolo, určite ho neprehliadnite. Po zotmení bude svietiť namodro aj Radnica mesta Žilina a Burianova veža. Významná svetová organizácia

AUTISM SPEAKS vedie od roku 2008 medzinárodnú kampaň LIGHT IT UP BLUE, čo v preklade znamená VYSVIEŤME TO NA MODRO. V tento deň významné budovy a pamätihodnosti po celom svete (Empire State Building, New York, Opera v Sydney, Niagarské vodopády, Kanada, Svetové obchodné centrum, Bahrain, Parlament v Budapešti…) budú vysvietené modrým svetlom. K tejto kampani sa každoročne pripája aj Slovensko. Modrá farba je farbou komunikácie a zároveň symbolom autizmu, vývinovej poruchy, ktorá ovplyvňuje v súčasnosti viac ako 70 miliónov ľudí na celom svete. Modrá sa zároveň stala ústrednou farbou celosvetovej kampane LIGHT IT UP BLUE.

SPOSA –ŽR (Spoločnosť na pomoc osobám s autizmom - Žilinský región) sa už po štvrtýkrát zapája do modrej kampane. Ku kampani sa pripája aj MESTO ŽILINA a POVAŽSKÉ MÚZEUM.

Miesto: -
Dátum: 02.04.2016 - 18:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu