Žena z Česka šoférovala po Žiline s viac ako 2,5 promile, pri cúvaní spôsobila dopravnú nehodu


Foto: Žena z Česka šoférovala po Žiline s viac ako 2,5 promile, pri cúvaní spôsobila dopravnú nehodu Foto: ilustračné
Dňa 16. marca 2016 približne okolo 16:00 hod. spôsobila dopravnú nehodu 42-ročná žena z Českej republiky, keď opitá cúvala. “Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 42 ročná žena (z Českej republiky). Obvinená žena v stredu 16. marca pred 16.00 hodinou viedla osobné motorové vozidlo Škoda Fabia v Žiline po miestnej komunikácii. Pri cúvaní zadnou časťou vozidla narazila do zaparkovaného motorového vozidla Škoda Fabia. Po dopravnej nehode sa podrobila dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,20 mg/l alkoholu v dychu (2,50 promile),” uviedol policajný hovorca KR PZ v Žiline Radko Moravčík

Policajti na mieste okamžite zadržali vodičský preukaz, žene obmedzili aj osobnú slobodu


Pri dopravnej nehode sa našťastie nikto nezranil, ak sa však podarí preukázať žene vinu, môže dostať trest odňatia slobody vo výške až 1 roku. “Pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. Hmotná škoda bola predbežne vyčíslená na 200.-€. Policajti obvinenej žene obmedzili osobnú slobodu a na mieste jej zadržali vodičský preukaz.  Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predloží prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvinenú ženu. Obvinenej žene hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na jeden rok,” doplnil Moravčík.

Alkohol za volant nepatrí

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že ide o priestupok alebo trestný čin, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd bývajú v mnohých prípadoch tragické a alkohol za volant nepatrí. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkohol a šoférovanie nikdy nie je správne riešenie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KR PZ