Vandalizmus v Trnovom: skupinka mladíkov kompletne zdemolovala vývesnú tabuľu


Foto: Vandalizmus v Trnovom: skupinka mladíkov kompletne zdemolovala vývesnú tabuľu
Galéria: 3 fotky

V noci z nedele na pondelok 7.3.2016 došlo k poškodeniu vývesnej tabule umiestnenej pri zastávke MHD Rakové, v mestskej časti Trnové. Mladíci, ktorí sa na zastávke zdržiavajú ju zdemolovali. Vo večerných hodinách bolo údajne v okolí zastávky počuť rinčať sklo. Úlohu zohral zrejme alkohol, alebo drogy.

V priestoroch zastávky sa po večeroch zdržiavajú skupinky detí vo veku okolo 14 - 16 rokov. Často robia aj neporiadok. V nedeľu večer ich na zastávke videlo viacero ľudí. Je možné, že ide o deti z okolitých ulíc. O vzniknutej situácii boli upovedomení aj samotní poslanci, Jozef Juriš a Anton Trnovec. 

“O probléme vieme a veľmi nás mrzí, že na takéto správanie mladistvých doplácajú všetci občania. Vývesná tabuľa slúži výlučne na informovanie verejnosti o aktivitách, či stretnutiach v Trnovom. Budeme sa snažiť čo najrýchlejšie tabuľu opraviť,” uviedol poslanec Juriš.


Občania, ktorí majú informácie o vinníkoch môžu kontaktovať linku 158. Taktiež ak v budúcnosti obyvatelia spozorujú ako dochádza k ničeniu verejného majetku, bezodkladne môžu kontaktovať štátnu políciu. Nie je tiež vylúčené, že ide o skupinku ľudí, ktorá sa zdržuje o zastávku ďalej a o ktorej sme písali v nedávnom článku.

Žiaľ mentálna úroveň niektorých detí a mládeže je v dnešnej dobe na veľmi nízkej úrovni a často im chýba správna výchova, ktorú zanedbávajú práve rodičia.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu