Župa podporí zmysluplné aktivity v regiónoch


Foto: Župa podporí zmysluplné aktivity v regiónoch

Žilina, 5. máj 2014 – Žilinská župa každoročne zo svojho rozpočtu podporuje akcie, podujatia a aktivity občanov, združení, spolkov, škôl či klubov. Tento rok zatiaľ finančne prispela na 115 aktivít v Turci, Liptove, Orave, Hornom Považí a Kysuciach. „Podpora projektov je zameraná na kultúrne, spoločenské, športové či verejnoprospešné aktivity. V apríli sme uzavreli prvé kolo a finančne podporili 115 projektov vo všetkých piatich regiónoch,“ informoval predseda ŽSK Juraj Blanár.

Dotácie rôznym združeniam, právnickým a fyzickým osobám, podnikateľom, maximálne do výšky 1300 eur pre jeden projekt sú prideľované na základe odporúčania vecne príslušnej komisie a finančnej komisie Zastupiteľstva ŽSK v zmysle Všeobecné záväzného nariadenia č.4/2004 o poskytovaní dotácií z vlastných príjmov ŽSK. Jednou z podmienok je, aby mal žiadateľ sídlo alebo trvalý pobyt na území ŽSK a súčasne na tomto území rozvíjal svoju činnosť. Žilinská župa finančnou podporou už niekoľko rokov participuje na tradičných podujatiach v regiónoch., dáva však dotáciu aj novým, zmysluplným aktivitám. V minulom roku rozdala župa do regiónov 130 tisíc eur.

  Medzi 115 podporenými žiadateľmi je aj Centrum pre rodinu a mládež v Terchovej, Krajské centrum nepočujúcich Žilina, Florbalový klub Tvrdošín, Folklórny súbor Drevár z Krásna nad Kysucou, Horolezecký klub Rajecké Teplice, Ľubeľské ochotnícke divadlo K.O. Urbana, Model klub LIPTOV či Občianske združenie Pôvabnica Turca. S finančnou podporou župy sa tento rok uskutočnia aj podujatia ako Prvé boje SNP, medzinárodný folklórny festival Folklórne Oravice, Kysucký maratón, Žilinský triatlon, Tatranský slalom či Znievske dni cyklistiky.
Zoznam podporených projektov nájdete na: http://www.regionzilina.sk/files/odbory/financie/2014/komisie/rozhodnutie_2014-i.pdf

zdroj: TS mesto Žilina


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu