Vo vybraných mestských častiach Žiliny budú osadené nové orientačné tabule


Foto: Vo vybraných mestských častiach Žiliny budú osadené nové orientačné tabule

V priebehu februára a marca 2016 sa začne vo častiach Žiliny s osadzovaním orientačných tabúľ s novými názvami ulíc. Orientačné tabule sa za priaznivého počasia budú umiestňovať najmä v mestských častiach Brodno, Mojšova Lúčka, Zádubnie a Žilinská Lehota.

V priebehu najbližších týždňov budú pracovníci Mestského úradu v Žiline osadzovať orientačné tabule s názvami nových ulíc, ktoré boli schválené poslancami mestského zastupiteľstva ešte v septembri minulého roka. Orientačné tabule s názvom ulice sa umiestňujú na tie budovy, ktoré sa nachádzajú najbližšie k miestu vyústenia ulice do stredu obce, a na budovu, ktorou sa ulica končí. Ak do ulice vyúsťuje iná ulica, označuje sa orientačnou tabuľou s názvom ulice aj najbližšia budova pri takomto vyústení ulice.

Mesto žiada občanov - obyvateľov a majiteľov nárožných budov - o ústretovosť, aby pracovníkom mestského úradu umožnili prístup na pozemok a následnú montáž tabúľ na fasády domov, prípadne na oplotenie. Tabule s názvami ulíc a iných verejných priestranstiev uľahčujú orientáciu nielen občanom a doručovateľským službám, ale najmä záchranárskym zložkám, kedy sú presná lokalizácia miesta nehody či úrazu a rýchly príchod pomoci veľmi dôležité.

Ďalšie informácie, prehľadné mapky nových názvov a zoznamy ulíc nájdete na stránkach mesta Žilina: http://www.zilina.sk/co-sa-urobilo/229/.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu