71-ročná žena zavraždila 82-ročnú, hrozí jej 25 rokov až doživotie


Foto: 71-ročná žena zavraždila 82-ročnú, hrozí jej 25 rokov až doživotie
Galéria: 6 fotiek

Dva týždne intenzívnej práce žilinskej polície, zbierania a zhromažďovania dôkazov v prípade vraždy 82 ročnej dôchodkyne z Ružomberka priniesli prekvapujúce výsledky. 82 ročnú dôchodkyňu, ktorá bola nájdená mŕtva 26. januára vo večerných hodinách v pivničných priestoroch rodinného domu v obci Potok, okres Ružomberok, zavraždila 71 ročná žena.

Skutku pravdepodobne predchádzal slovný konflikt medzi oboma dôchodkyňami, ktorý vyústil do fyzického napadnutia. 71 ročná Vlasta v úmysle 82 ročnú Evu usmrtiť plechovou lopatkou na uhlie a kovovým pilníkom opakovane udierala dôchodkyňu do hlavy, čím jej spôsobila celkom 24 rôznych tržno-zmliaždených až sečných rán, ktoré mali za následok vykrvácanie a smrť.

Útočníčka následne vyšla na poschodie domu, kde s úmyslom získať majetkový prospech prehľadala skrine a odcudzila doposiaľ presne nezistenú hotovosť. Po čine ušla na neznáme miesto. Vyšetrovateľka Krajského riaditeľstva PZ v Žiline 71 ročnú Vlastu obvinila z obzvlášť závažného zločinu vraždy. Súčasne spracovala podnet na návrh na vzatie obvinenej do väzby.

V prípade preukázania viny hrozí obvinenej žene trest odňatia slobody na dvadsať až dvadsaťpäť rokov, prípadne doživotie.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: KRPZ Žilina