Dnes prebehne ďalšia policajná akcia, ktorá bude zameraná na chodcov


Foto: Dnes prebehne ďalšia policajná akcia, ktorá bude zameraná na chodcov

V piatok 5. februára vo večerných hodinách uskutoční polícia v Žilinskom kraji v okresoch Žilina, Čadca a Martin ďalšiu dopravno- bezpečnostnú akciu zameranú na nemotorových účastníkov cestnej premávky. Po akciách zameraných na chodcov v blízkosti škôl, obchodných centier, kostolov si tentokrát policajti vytipovali frekventované cestné ťahy v blízkosti, ktorých sa nachádzajú pohostinské a reštauračné zariadenia a tým si aj vytipovali cieľovú skupinu chodcov.

Z policajnej praxe a zo skúsenosti vodičov je známe, že nočnou morou každého vodiča sú podnapití a neosvetlení chodci, pre ktorých je ako sa hovorí každá cesta úzka. K jednej z posledných tragických nehôd, ku ktorej došlo v okrese Žilina a pri ktorej vyhasol život dvoch ľudí, bola práve na neosvetlenej ceste, kde došlo k stretu vozidla a dvoch neosvetlených chodcov vracajúcich sa domov z pohostinstva.

Počas dnešnej večernej dopravno-bezpečnostnej akcie v okresoch Čadca, Žilina a Martin budú policajti chodcom, ktorí nebudú označení reflexným prvkom dávať za takýto priestupok blokové pokuty.

Do akcie sa zapojili aj niektorí prevádzkovatelia pohostinských a reštauračných zariadení, ktorí súhlasili s tým, že ich zariadenie bude označené informačným letákom o povinnosti používať reflexný pásik.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu