Vynovená hasičská zbrojnica v Bytčici opäť slúži protipožiarnej ochrane


Foto: Vynovená hasičská zbrojnica v Bytčici opäť slúži protipožiarnej ochrane
Galéria: 2 fotky
Jednou z priorít mesta Žilina je bezpečnosť jeho obyvateľov, ktorej dôležitou súčasťou je aj protipožiarna ochrana. Preto koncom roka 2015 prebehla rekonštrukcia požiarnej zbrojnice v mestskej časti Bytčica, ktorá od stredy 3. februára 2016 slúži na ochranu verejnosti.

Koncom minulého roka prebehla rekonštrukcia hasičskej zbrojnice v mestskej časti Bytčica. Budova na Dlhej ulici prešla komplexnou rekonštrukciou, bola vymenená elektroinštalácia, vytvorené podkrovie, osadená nová strecha a fasáda. Práce na zbrojnici stáli celkovo 36 000 eur. Iniciátormi rekonštrukcie boli poslanci mestského zastupiteľstva za volebný obvod č. 6  - Anton Trnovec a Jozef Juriš. Bytčickí hasiči budú v blízkej budúcnosti modernizovať aj technické vybavenie.

„Je nanajvýš dôležité, aby občania mali v prípade núdze nablízku pomoc hasičov. Preto je modernizácia priestorov pre efektívnu prácu hasičov a ich zázemie, ako aj priebežná obnova technického vybavenia veľmi dôležité,“ povedal pri príležitosti otvorenia obnovenej zbrojnice Anton Trnovec.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: TS Mesto Žilina