V piatok 5. februára prejde ulicami mesta karnevalový sprievod fašiangových masiek


Foto: V piatok 5. februára prejde ulicami mesta karnevalový sprievod fašiangových masiek

Už po dvanásty krát prejde v piatok 5. februára 2016 ulicami karnevalový sprievod fašiangových masiek, do ktorého sa zapojí vyše 400 rôznych masiek z celého Slovenska. Ako zahraničný hosť sa predstaví divadlo KVELB z Českých Budejovíc.

Nebude chýbať ani tradičné pochovávanie basy a na záver karnevalu vystúpi skupina LOJZO.

Karnevalový sprievod masiek začne svoje putovanie spred Mestského úradu v Žiline o 14.30 hod. a bude pokračovať po tradičnej trase cez Mariánske námestie, Farské schody, Námestie Andreja Hlinku, Národnú ulicu a naspäť na Mariánske námestie, na ktorom bude prebiehať hlavný program od 15.30 hod. Fašiangovú atmosféru vám prinesú žilinské detské folklórne súbory, folklórny súbor Goral zo Suchej Hory, Heligonkári spod Kľaku a mnoho ďalších.

V sprievode sa predstavia: FS Dolina/Fačkov, Heligonkári spod Kľaku, Dolná Súča, FSK Goral, Jednota dôchodcov/Zázrivá, Kolárovice, FS Oblík, DFS Lieska, FSK Limbora/Prečín, DH Fatranka, DFS Cipovička, FS Rozstuec, SZŠU Slovenských dobrovoľníkov, Závadské ženy, Žilinské babenky, ŽIVENA Žilina, Senior klub Priatelia, Divadlo KVELB/České Budejovice.

Miesto: -
Dátum: 05.02.2016 - 14:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu