Lesopark čaká zásadná obnova mobiliáru, možnosť navrhnúť zmeny má každý


Foto: Lesopark čaká zásadná obnova mobiliáru, možnosť navrhnúť zmeny má každý
Žilinský lesopark čaká v tomto a ďalších rokoch výrazná obnova. Nová správna rada mestskej Nadácie žilinský lesopark zložená z poslancov mestského zastupiteľstva Ľudmily Chodelkovej a Petra Fiabáne a riaditeľa združenia Preles Vladimíra Randu pripravuje zásadnú obnovu mobiliáru.

„Od septembra minulého roka sa intenzívne venujeme stavu mobiliáru v lesoparku Chrasť. Ten stav je neutešený a neudržateľný. Preto sme sa ako správna rada rozhodli konať a stanoviť si dlhodobý plán obnovy lesoparku. Máme za sebou diskusiu o budúcnosti lesoparku, rozhovory s kľúčovými aktérmi v lesoparku a teraz žiadame verejnosť o pomoc s informáciami a názormi, čo treba urobiť ako prvé, čomu sa venovať.“ povedal člen správnej rady Peter Fiabáne.

Vyplniť dotazník môžete po kliknutí na tento odkaz


Nadácia disponuje prostriedkami vo výške cca. 160 000€, ktoré bude v lesoparku postupne investovať. Správcom nadácie je vedúci odboru životného prostredia MsÚ Ing. Andrej Vidra. „V žiadnom prípade sa nechceme unáhliť a čo najskôr minúť veľa peňazí, aby bol hneď vidieť nejaký výstup. My chceme kvalitné a udržateľné výsledky. Najskôr sme pomohli nastaviť prevádzku objektu v lesoparku a starostlivosť o mobiliár. Potom na základe názorov verejnosti a inštitúcií aktívnych v lesoparku vytvoríme plán revitalizácie a začneme konať“, dodal Vladimír Randa.

Správna rada nadácie pripravila dotazník pre občanov, v ktorom sa môžu vyjadriť k danej téme. Prístupný je na stránke www.Lesopark.zilina.sk a odpovede sa zbierajú do 15.2.2016. „Zaujíma nás názor verejnosti. Preto sa pýtame občanov, čo má byť prioritou obnovy, kde prostriedky investovať, ktorým miestam v lesoparku sa treba venovať prednostne. Pomoc občanov je pre nás veľmi potrebná a veríme, že privítajú možnosť vyjadriť sa k mestskej problematike, ktorá sa ich bezprostredne dotýka.“ dodala členka správnej rady Ľudmila Chodelková.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu