Úspech akadémie MŠK - na turnaj U17 nominovaných 7 Žilinčanov


Foto:  Úspech akadémie MŠK - na turnaj U17 nominovaných 7 Žilinčanov Foto: ilustračné - cas.sk

O tom, že mládežnícke mužstvá MŠK Žilina patria k tomu najlepšiemu na Slovensku, niet pochýb. Aj preto tréner reprezentácie SR do 17 rokov Ladislav Hudec nominoval na turnaj do Bieloruského Minsku až sedem Žilinčanov, čo je suverénne najviac spomedzi všetkých klubov. Obranné rady vystužia Žilinčania Vladimír Majdan, Stanislav Lacko a Matej Moško.

Stred poľa budú za žltozelených hájiť na medzinárodnom turnaji Adam Kopas a Branislav Sluka, v útoku je nominovaný Roland Gerebenits. Okrem týchto 7 mládežníkov v základnej zostave sa nachádza v náhradníkoch útočník Róbert Boženík. MŠK Žilina týmto počtom suverénne ovládla reprezentačnú zostavu do 17 rokov.

Slovenská futbalová reprezentácia do 17 rokov pod vedením trénera Ladislava Hudeca štartuje prípravu na marcový turnaj 2. fázy kvalifikácie ME 2016 v Nemecku (Elite Round) a to účasťou na medzinárodnom turnaji Development Cup 2016, ktorý sa uskutoční v dňoch 17.-24. januára v bieloruskom Minsku. Súpermi SR v skupine budú postupne Lotyšsko (17.1.), Irán (18.1.) a Bielorusko (20.1.). Program ďalších zápasov v dňoch 22.-24.1. bude závisieť od výsledkov v skupinách.

Program SR v skupine:


17.1. o 15.20 Lotyšsko - SLOVENSKO
18.1. o 15.30 Irán - SLOVENSKO
20.1. o 17.45 SLOVENSKO - Bielorusko

Nominácia SR

brankári: Samuel Petráš (MŠK Žilina), Frederik Valach (ŠK Slovan Bratislava)
obrancovia: Vladimír Majdan (MŠK Žilina), Stanislav Lacko (MŠK Žilina), Matej Moško (MŠK Žilina), Stanislav Ducár (FK Senica), Filip Vaško (FC VSS Košice), Dominik Špiriak (ŠK Senec)
stredopoliari: Adam Kopas (MŠK Žilina), Branislav Sluka (MŠK Žilina), Martin Vician (ŠK Slovan Bratislava), Matej Grešák (1. FC Tatran Prešov), Adam Brenkus (AS Trenčín), Richard Beďatš (AS Trenčín)
útočníci: Roland Gerebenits (MŠK Žilina), Michal Kraľovič (1. FC Tatran Prešov), Michal Tomič (FK Senica), Ladislav Almási (FK Senica)

Náhradníci

brankár: Samuel Švajka (AS Trenčín)
obrancovia: Samuel Kozlovský (ŠK Slovan Bratislava), Martin Červeňák (1. FC Tatran Prešov)
stredopoliari: Simon Drobný (FC Spartak Trnava), Jakub Vida (FC Spartak Trnava), Tamás Németh (ŠK Slovan Bratislava), Martin Bednár (MFK Zemplín Michalovce)
útočníci: Róbert Boženík (MŠK Žilina), Ľuboslav Lévai (AS Trenčín), Martin Rymarenko (FK Dukla Banská Bystrica)


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu