Tragická dopravná nehoda: Zrážka kamiónu a osobného automobilu


Foto: Tragická dopravná nehoda: Zrážka kamiónu a osobného automobilu
Galéria: 11 fotiek
Foto: KRPZ Žilina

Dnes krátko po pol šiestej hodine sa stala pri obci Kolárovice v okrese Bytča dopravná nehoda, pri ktorej zahynuli dvaja cestujúci. V dôsledku tejto dopravnej nehody došlo ešte k jednému ľahšiemu zraneniu, na mieste zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline z hasičskej stanice Bytča.

Premávka cez Makov v smere na Bytču bola z dôvodu dopravnej nehody uzatvorená, policajti ju podľa našich informácií odkláňali na Turzovku a Čadcu. Ako sa vyjadrili aj svedkovia nehody, tragicky zosnulé osoby mali pochádzať z Českej republiky. Bližšie príčiny nehody zatiaľ nie sú známe.

Vyjadrenie polície v Žiline

K tragickej dopravnej nehode došlo vo štvrtok 7. januára 2016 vo večerných hodinách ceste I/10 v katastri obce Kolárovice. 36 ročný vodič viedol motorové vozidlo Citroen C3 Picasso s českými evidenčnými číslami v smere od Bytče na Makov. Pri prejazde miernej pravotočivej zákruty predchádzal pred ním jazdiace nákladné vozidlo, pričom vodič Citroenu neprispôsobil rýchlosť jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla, poveternostným podmienkam, stavu a povahu vozovky a iným okolnostiam a po zaradení do svojho jazdného pruhu dostal šmyk, následkom čoho prešiel do protismeru, kde došlo k zrážke oproti jazdiacim nákladným autom.

44 ročný vodič nákladnej súpravy, ktorý išiel v smere od Makova na Bytču už zrážke s osobným autom nedokázal zabrániť.

Pri dopravnej nehode vyhasol život 36 ročného vodiča Citroenu a jeho 33 ročnej spolujazdkyne, obidvaja občania Českej republiky. Hmotná škoda je odhadnutá na cca 25.000,-€. Alkohol u vodiča nákladného auta polícia nezistila. U vodiča Citroenu bude vykonaná súdna pitva. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Okolnosti dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania a znaleckého




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu