Semafor na Spanyolovej má príliš krátky interval, podľa mesta je to v poriadku


Foto: Semafor na Spanyolovej má príliš krátky interval, podľa mesta je to v poriadku

Čitateľ, ktorý prechádza po ulici Spanyolova v smere od Auparku na Vlčince nás upozornil, že semafor na križovatke s ulicou Veľká Okružná je zle nastavený. Podľa jeho slov má príliš krátky interval.

“Vždy pustí tak 4 autá a je hneď červená. Z Auparku sú potom nehorázne kolóny a všetko upchaté. A pritom ten semafor má kameru,” píše sa v správe, ktorú sme dostali cez mobilnú aplikáciu.

Ako ďalej dodal, situácia nastáva každý deň, počas špičky ráno a poobede. So žiadosťou o stanovisko sme sa obrátili na mesto Žilina a na Dopravný inšpektorát v Žiline.

“Po križovatke Spanyolova / Veľká Okružná neprechádzajú len vodiči z Auparku ale aj z iných smerov, a taktiež MHD. Naviac ak sa jedná o problém niekoľkých dní teraz, po sviatkoch bude zasa všetko ináč – o čom svedčí aj svietiaca 0 na voľných miestach na parkovisku,” uviedol hovorca mesta Pavol Čorba.


Križovatka je údajne naprogramovaná odborníkmi, je riadená dynamicky a koordinovane s celou ulicou Veľká Okružná. Podľa hovorcu mesta je teda neekonomické kvôli zopár nervóznym jednotlivcom prestavovať celý systém. 

O probléme vedia viacerí ľudia, ktorí jazdia po tejto trase. “Nepatrím medzi nedočkavých, ale ten semafor má naozaj krátky interval. Bežne tak 10 sekúnd od Auparku,” hovorí Lívia.

Podľa viacerých vodičov je to málo a preto sa tvoria kolóny nielen na výjazde z parkoviska, ale na celej ulici až po mestský úrad. Aký máte názor vy? Podeľte sa s nami o svoje skúsenosti v komentároch.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu