Neznámy muž nahlásil na tiesňovú linku v Žiline bombu v nákupnom centre v Bratislave


Foto: Neznámy muž nahlásil na tiesňovú linku v Žiline bombu v nákupnom centre v Bratislave Foto: ilustračné

Po niekoľkých nahláseniach bomby na okresnom a krajskom súde v Žiline a neskôr aj v žilinskom Tescu bola na tiesňovú linku nahlásená ďalšia bomba. Neznámy páchateľ však pracovníkom tiesňovej linky v Žiline oznámil, že bomba by mala byť umiestnená v kasíne, ktoré je súčasťou obchodného domu v Bratislave.





Polícia v Žiline pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý v piatok 18.decembra  2015 o 21.15 hodine zavolal na tiesňovú linku záchranného systému 112 v Žiline. V telefonáte oznámil, že v kasíne v bratislavskom obchodnom centre je bomba. Žilinská polícia okamžite kontaktovala bratislavských kolegov, ktorí vykonali pyrotechnickú prehliadku objektu s negatívnym výsledkom,” uviedla policajná hovorkyňa Jana Balogová.

Za prečin šírenia poplašnej správy hrozí páchateľovi až 5 rokov
Polícia pátra po nahlasovateľovi, v prípade odhalenia a dokázania viny môže íst za mreže až na 5 rokov. “Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Žiline začal trestné stíhanie vo veci prečinu šírenia poplašnej správy. Po páchateľovi polícia naďalej intenzívne pátra a v prípade jeho zistenia a preukázania viny, mu hrozí trest odňatia slobody na jeden až päť rokov,” uzatvorila Balogová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu