Behajú, aby podporili malých bojovníkov. Na Liptove sa konal už 10. ročník Barlatónu


Foto: Behajú, aby podporili malých bojovníkov. Na Liptove sa konal už 10. ročník Barlatónu Foto: Mesto Liptovský Mikuláš

Charitatívno-športovej akcie Barlatón, ktorá sa koná na Liptove, sa z roka na rok zúčastňuje čoraz viac ľudí. V tomto roku sa na sedem a štrnásťkilometrovú trať z Liptovského Mikuláša do Liptovského Hrádku postavilo viac ako tisíc účastníkov. Niektorí trasu prešli peši alebo na bicykli, iní ju prebehli.

Výťažok z akcie je vždy venovaný ľuďom, ktorí to najviac potrebujú. Tento rok bola vyzbieraná suma darovaná rodinám štvorročného Oliverka Sameka, jeho rovesníka Oliverka Fliega a sedemročného Eliáška Droppu.



„Oliverkovi Samekovi a Oliverkovi Fliegovi lekári diagnostikovali detský autizmus. Eliáško Droppa má vzácne genetické ochorenie Williams-Beurenov syndróm, ktorý je charakteristický napríklad vrodenými chybami srdca,“ informuje mesto Liptovský Mikuláš s tým, že príspevok zlepší kvalitu ich života a pomôže pokryť náklady na liečbu alebo špeciálne vzdelávacie potreby.

Športovo-charitatívne podujatie vzniklo v roku 2010 z nevinnej stávky dvoch hendikepovaných barličkárov Ivana Šobáňa a Dalibora Novotného, ktorí o barliach prešli približne desať kilometrov z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša. Nápadu sa o šesť rokov neskôr chopila Komunitná nadácia Liptov.

V predchádzajúcich deviatich ročníkoch Barlatónu sa podarilo vyzbierať približne 42-tisíc eur pre malých aj veľkých hendikepovaných Liptákov.

Slobodné a nezávislé médiá sú kľúčové pre demokraciu. Nepodliehajú vplyvu politikov ani záujmových skupín, čo im umožňuje objektívne a pravdivo informovať verejnosť.

Podpora slobodných médií je investíciou do transparentnej a spravodlivej spoločnosti.

Podporiť nezávislé spravodajstvo

Dočítať článok zadarmo