V Ružomberku opravujú výtlky pomocou infražiaričov. Na komplexnú rekonštrukciu ciest nemajú peniaze


Foto: V Ružomberku opravujú výtlky pomocou infražiaričov. Na komplexnú rekonštrukciu ciest nemajú peniaze Foto: ilustračné/Polícia SR - Žilinský kraj

V Ružomberku sa chystajú opravovať kritické výtlky na cestách. Informuje o tom ružomberský primátor Ľubomír Kubáň s tým, že ich budú opravovať s pomocou infražiaričov. Inšpirovali sa pritom v neďalekom  Liptovskom Hrádku, kde takýto spôsob využívajú už takmer štyri roky. 

„Vďaka technológii budeme môcť výtlky, praskliny, sieťové rozpady či okolie kanalizačných vpustí opravovať počas celého roka vo svojej réžii a pružnejšie ako doteraz. Veľkú výhodu vidím v efektivite tejto technológie“ uviedol Kubáň.

V priebehu utorka 30. apríla už vyskúšali opravu prvých výtlkov pred zastávkou MHD pri radnici. S prácami budú pokračovať zase od 2. mája. Okrem toho čakájú samosprávu aj väčšie rekonštrukcie ciest. 



„Onedlho spoznáme vysúťaženého dodávateľa, ktorý bude realizovať opravy ciest za viac ako 70-tisíc eur. V tomto roku by sme chceli na obnovu kritických úsekov vyčleniť sumu približne rovnakú ako vlani, teda 150-tisíc až 200-tisíc eur,“ poznamenal Kubáň. 

Zhodnotil, že najlepšie by bolo komplexne zrekonštruovať najproblematickejšie cesty v dĺžke viac ako 92 kilometrov. Problémom sú však financie. „Na investíciu vo výške viac ako dvoch miliónov eur aktuálne nedokážeme nájsť zdroje,“ dodal Kubáň. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu