VIDEO: Do kanála na Nemocničnej v Žiline spadli káčatká. Na slobodu im pomohli mestskí policajti


Foto: VIDEO: Do kanála na Nemocničnej v Žiline spadli káčatká. Na slobodu im pomohli mestskí policajti Foto: Facebook/Mestská polícia Žilina

Dohľad nad verejným poriadkom, ochrana občanov a ich majetku, bezpečnostné akcie aj spolupráca s políciou, hasičmi či záchranármi. Náplň práce príslušníkov Mestskej polície Žilina je naozaj pestrá. Svedčí o tom aj nedávny prípad, kedy ich pomoc bola potrebná na Nemocničnej ulici.

Na miesto ich privolalo hlásenie od všímavej oznamovateľky, ktorá si všimla kačaciu rodinku uväznenú v kanáli pri ceste. Keďže touto lokalitou prechádzajú denne stovky vozidiel, na ich efektívnu a najmä bezpečnú záchranu bol zásah mestských policajtov nevyhnutný.

Ako MP Žilina spresňuje na sociálnej sieti, mladé kačice sa prepadli do tmavého kanála cez mrežu a naspäť sa už nedokázali dostať. Príslušníci preto urýchlene poklop odstránili a káčatká z „väzenia“ po jednom vytiahli. 

„Celá rodinka kačice divej bola prevezená do svojho prirodzeného prostredia pri Váhu,“ opisuje šťastný koniec prípadu mestská polícia, ktorá tak v spolupráci s oznamovateľkou zachránila viacero nevinných životov.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu