FOTO: Konzervatórium v Žiline zrekonštruujú do konca septembra. Práce idú podľa plánu


FOTO: Konzervatórium v Žiline zrekonštruujú do konca septembra. Práce idú podľa plánu
Galéria: 5 fotiek
Foto: ŽSK

Práce na žilinskom konzervatóriu sú v plnom prúde a pokračujú podľa harmonogramu. Na sociálnej sieti o tom informuje predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová. Rekonštrukcia za vyše 2,6 milióna eur by mala byť ukončená do 30. septembra. 

Súčasťou stavebných prác je dobudovanie priestorov na výučbu, ako aj rekonštrukcia rozvodov, elektroinštalácie, vykurovania, rozvodov vody a kanalizácie, prestavba a dostavba II. poschodia a nadstavba III. poschodia. 

Budova, ktorá bola dlhodobo v nevyhovujúcom stave, má k dnešnému dňu nové vnútorné priečky, omietky, konštrukcie podláh i strechy nad technickým zázemím, telocvičňou, šatňami a novou kotolňou.



Nadstavené III. poschodie má zatiaľ zrealizovanú oceľovú konštrukciu a obvodové murivo, strecha je hotová približne z polovice. Nevykurované podstrešné priestory budú mať zateplené podlahy. 

„V súčasnosti prebiehajú práce na zateplení fasády, montáži zostávajúcich výplní okenných a dverných otvorov, na obkladoch a dlažbách a na maľbách priestorov. (...) Práce idú robotníkom naozaj od ruky a musím povedať, že to bude v závere naozaj veľkolepá stavba,“ dodáva Jurinová. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu